Imam po telu nekoliko crvenih fleka, na ruci i stomaku. Na sredini, jeva primetno kao da je bela tackica, ali samo ako se bolje zagledas, velicine dvodinarke, tvrde na dodir, i svrbe, kao alergija izgleda, ili kao alergijska reakcija na ujed komarca...
E sad vi se pitate zasto mislim da nije, jer imaju moje obe cerke i muz, i kako sam se zalila komsinici, vidim da ima i ona! Kaze mislila je da je ubod insekta, ali stoji joj vec duze vreme, a kroz pricu rece da su se i njoj dva rodjaka juce pozalila, i pokazala joj, te i kod njih izgleda identicno...a oni nisu iz nasih krajeva, vec iz Novog Sada su dosli u goste, a i u vezi ishrane nemamo nikakvih kontakata.
traje duze vreme, svrbi prvi dan, a posle vise i ne toliko, ali ostaje i dalje, hiodrociklin mi nije pomogao.
molim za savet, samo ne ono: Idi kod lekara, jer mislim cu otici, ali ovi nasi lekari, kad vide tako neku "sitnicu", kazu nije to nista...itd, ali meni bas i nije drago sto to imamo. Molim za savet
Crvene fleke, kao alergija..a nije
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
A da li je ovo Pityriasis rosea?
Čitajući o simptomima na koje se MBK žalila, pomislih kako to prilično odgovara mojoj trenutnoj situaciji, premda kod mene se prva (nazovi) fleka pojavila u predelu zadnjeg dela butine, ovalnog oblika, bledo do jako ružičaste boje, neravne površine, veličine oko 2x1 cm. Posle par dana se pojavila još 1,doduše manja fleka u pregibu lakta,a sada ( posle dakle 2 nedelje), više manjih fleka na vratu, dekolteu i trupu. Zna li, molim vas, neko da li je to pomenuta Pityriasis rosea, te da li se može sprečiti da napreduje po telu,jer slike obolelih koje se mogu videti na internetu su prilično zastrašujuće.
Zahvaljujem unapred na savetima i komentarima.
Zahvaljujem unapred na savetima i komentarima.