Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
Interesuje me njena razgradivost takodje u plucima, mislim da li ja njenim udisanjem pricinjena trajna steta po zdravlje, ili organizam ima nacina da je nekako izbaci.Napominjem da nisam bio svakodnevno izlozen njenom uticaju!?
Hronična izloženost i udisanje staklene prašine može izazvati neku vrstu intersticijalnih plućnih fibroza.HRONIČNA izloženost. Kratkotrajna ali jaka ekspozicija isoj može dovesti do nekog oblika pneumonitisa.Pozz
Mojoj mami je na Vma konstatovana tuberkoloza miliaris, usled, navodnog koriscxenja metotrexata kojim je lecila artritis,rekli su mi da je on doveo do pada imuniteta, pre 22 dana prebacena je je u Soko banju u soecijalnu bolnicu Ozren. Problem je u tome sto joj temperatura ne spada, osim kada joj ukljuce febricet i tada je 37, 2 -37,5. Nekada raste i do 38,5! receno mi je da zavisi od organizma, da nekim ljudima treba 2 nedelje, a nekome mesec dana da temperatura padne. Da li je ovo moguce?????