Imam 26 godina i bila sam visegodisnji pusac do pre dve godine kada sam dobila bronhitis. Prvo akutni, pa par meseci kasnije i hronicni. Od tada sam probala svakakve terapije uglavnom alternativne medicine i nije bilo nikakvog posebnog poboljsanja. Naravno ostavila sam cigare,i to mi je najvise pomoglo. Inace lekove ne volim, a doktore jos manje. Surfujuci internetom naidjem na clanak coveka koji je uspeo da se oslobodi cestih asmaticnih napada, zahvaljujuci korekciji nacina zivota i ishrane i specificnim nacinom disanja.
Pa pomislih u sebi-vredi probati. Posto sam zivotne navike vec promenila,i pocela da se bavim trcanjem,yogom(jako vazno zbog drzanja i vezbi disanja),pilatesom, resih da promenim ishranu tj.da izbacim jaja,mleko i mlecne proizvode.Umesto obicnog sada pijem sojino mleko,koristim biljni sir,i tofu.
Kolicina slajma mi se smanjila na minimum, tj.imam ga malo i to samo na promene vremena, a mislim da ce i to vremenom nestati. Kada slucajno pojedem neki mlecni proizvod tacno osetim kako mi se u grlu skuplja slajm i kako me probada u grudima.
Ne znam da li ce i drugima pomoci,ali nakon svega sto sam probala meni je ovo doslo kao otkrovenje.
Dobro za svakog ko ima problema sa bronhitisom ili astmom
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 02, 2007 7:45 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5