ALERGIJA NA SUNce

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

ALERGIJA NA SUNce

Post od dzeni »

Naime spremam se za more,a znam da cu i ove kao i prethodnih godina,dobiti osip od sunca,pa vas molim da li neko zna kako spreciti,i ako se pojavi kako leciti
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandra80 »

Evo odgovora.Odi do apoteke i kupi Eucerin za suncanje i after sun losion. To su preparati za kozu osetljivu na sunce i zute su boje. Meni je to jedino pomoglo.Pozzz
Astra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 03, 2007 7:07 pm

Post od Astra »

Najbolje resenje je kalcijum...verujte mi! Popite 1-2 kutije sumecih tableta kalcijuma (nebitan proizvodjac) i problemi ce nestati...meni barem jesu. Ovo je druga godina kako vise nemam alergiju na sunce.
lunna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 9:03 am

Post od lunna »

Koristi iskljucivo NIVEA kreme za suncanje (faktor 30) i nema sanse da dobijes alergiju... bar je to bio slucaj kod mene...
Pozz!
Medical Heretic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm

Post od Medical Heretic »

Evo odgovora.Odi do apoteke i kupi Eucerin za suncanje i after sun losion. To su preparati za kozu osetljivu na sunce i zute su boje. Meni je to jedino pomoglo.Pozzz
Ne.
Najbolje resenje je kalcijum...verujte mi! Popite 1-2 kutije sumecih tableta kalcijuma (nebitan proizvodjac) i problemi ce nestati...meni barem jesu. Ovo je druga godina kako vise nemam alergiju na sunce.
Ne.
Koristi iskljucivo NIVEA kreme za suncanje (faktor 30) i nema sanse da dobijes alergiju... bar je to bio slucaj kod mene...
Pozz!
Ne. Ne. Ne i ne.

Koristi iskljucivo prirodna ulja, nikakve faktore i gluposti. Moj ti je savet da pomesas maslinovo ulje i sok od paradajza(nikako kupovni kecap), i time da se mazes. To ce sigurno spreciti osip. Znam da to nekome moze zvucati idiotski, ali probaj, makar neces svoje telo izlagati nepotrebnim i nedokazanim hemikalijama iz komercijalnih krema.
Medical Heretic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm

Post od Medical Heretic »

Otisao post dvaputa...ali kada sam vec tu da napomenem obozavateljima komercijalnih krema za suncanje sa milionskim zastitnim faktorima da mogu slobodno da uzmu i pogledaju i uporede sledece grafikone:
grafikon koji prikazuje porast prodaje komercijalnih krema u zadnjih 10 godina i grafikon koji prikazuje porast slucajeva melanoma(raka koze) u zadnjih 10 godina.
Slucajnost ili ne zakljucite sami.
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am

Post od sandra80 »

Medical Heretic napisao:Otisao post dvaputa...ali kada sam vec tu da napomenem obozavateljima komercijalnih krema za suncanje sa milionskim zastitnim faktorima da mogu slobodno da uzmu i pogledaju i uporede sledece grafikone:
grafikon koji prikazuje porast prodaje komercijalnih krema u zadnjih 10 godina i grafikon koji prikazuje porast slucajeva melanoma(raka koze) u zadnjih 10 godina.
Slucajnost ili ne zakljucite sami.
Uz duzno postovanje, ja cenim vase misljenje, ali i verujem svojim ocima i svom iskustvu. Od pre par godina,ajde neka bude mozda 3-4 sa prvim suncem pocinju i prvi problemi. Javljjaju mi se sitni crveni mehurici i crvenilo sve to uzasno svrbi i sta sve nisam probala.... za kalcijum da ne pricam napila sam se ko niko u zivotu i nista i to sam pila kao neki najbolji sandoz iz majcinog mleka. A onda mi je supruga naseg jednog politicara koja ima iste probleme rekla da uzmem taj zuti eucerin i kad izlazim na sunce mazem za zastitu od sunca a kad se vratim kuci da namazem after sun losion i za nedelju dana mi je sve prestalo.Inace imam 26 godina, a moja mama koristi iiskljuciivo shiseido kozmetiku i ima extra kozu i nikad nije imala nikakvih problema.Ono zbog cega sam ovvo navela je da sve njene dnevne kremice imaju uv filtere pa cak i puderi.I da napomenem ,neko je naveo da je najbolja nivea, Eucerin je visa klasa od nivee a proizvodi ga ista firma Beiersdorf.
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Medical Heretic napisao: Ne. Ne. Ne i ne.

Koristi iskljucivo prirodna ulja, nikakve faktore i gluposti. Moj ti je savet da pomesas maslinovo ulje i sok od paradajza(nikako kupovni kecap), i time da se mazes. To ce sigurno spreciti osip. Znam da to nekome moze zvucati idiotski, ali probaj, makar neces svoje telo izlagati nepotrebnim i nedokazanim hemikalijama iz komercijalnih krema.
Od kad je Ca komercijalna krema? I molim Vas, gde ste učili ovu korisnu nauku?
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am

Post od suncica01 »

sto se tice tog zutog eucerina meni to ovog meseca na moru nije sprecilo pojavu alergije na sunce. pila sam cak i kalcijum i betakaroten nekoliko nedelja pred odlazak na more i opet sam dobila osip.jedina olaksavajuca okolnost je sto me nije svrbilo i peklo kao prethodnih godina. i pored tog nahvaljenog eucerina nisam smela nikako da se suncam.
Odgovori