Stetan uticaj oplemenjivaca i deterdzenta za rublje na kozu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Stetan uticaj oplemenjivaca i deterdzenta za rublje na kozu
Dali ste znali da koza kao najveci organ sve pamti,tako pamti i sve hemikalije ,deterdzente,parfeme... E sad zasto vam ovo govorim.Kao kozmeticar sa godinama iskustva ipak sam se nasla u problemu.Dok nisam osetila na svojoj kozi nisam verovala, dobila sam alergijsku reakciju na deterdzent,tj koza se zasitila i reagovala osipom.Eto moj savet i savet mog dermatologa je sto manje koristiti deterdzente i omeksivace,ispirati barem jos jednom.
tu sam da vam savet dam
Meni se tako razvila alergija na deterdzent za sudove. Prvo mi nije smetalo a sad mi samo jedna kap razblazenog deterdzenta uzrokuje da mi se sve ruke ospu i izadje ekcem. Moram strogo da nosim rukavice.
Ves 2 put ispiram uz minimum omeksivaca i to samo za vanjski ves (sareni) i nema za sad problema.
Ves 2 put ispiram uz minimum omeksivaca i to samo za vanjski ves (sareni) i nema za sad problema.
Meni to nažalost nije nikakva tajna, mogu da koristim samo neke deterdžente, samo neke omekšivače, samo kozmetiku određene marke itd.
Inače uopšte se ne vidi po meni da imam problematičnu kožu , ali to je samo iz razloga što znam kako izgleda kad nešto ne prija mojoj koži i šta da uradim da sprečim posledice.
Ono što važi za mene jeste da ne mora da znači ako je nešto skupo da je to dobro,tako da se jako retko odlučim da koristim bilo koji novi proizvod.
Inače uopšte se ne vidi po meni da imam problematičnu kožu , ali to je samo iz razloga što znam kako izgleda kad nešto ne prija mojoj koži i šta da uradim da sprečim posledice.
Ono što važi za mene jeste da ne mora da znači ako je nešto skupo da je to dobro,tako da se jako retko odlučim da koristim bilo koji novi proizvod.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm
Eto moj savet i savet mog dermatologa je sto manje koristiti deterdzente i omeksivace,ispirati barem jos jednom.
Moram strogo da nosim rukavice.
Meni to nažalost nije nikakva tajna, mogu da koristim samo neke deterdžente, samo neke omekšivače, samo kozmetiku određene marke itd.
Taman posla da vam neko preporuci da uopste ne koristite deterdzente i omeksivace, zarad vaseg zdravlja. Taman posla da vam padne napamet da se totalno oslobodite toksicnih hemikalija ( jer onda necete imati odecu, cistu i mirisnu, kao sa reklama), vec trazite odredjene marke koje vas nece iritirati(!?!?!).
U svakom slucaju - batalite deterdzente i omeksivace(pravite svoje, domace), imatcete sigurno lepsi i kvalitetniji zivot, sa bitno smanjenom sansom za dobijanje raka koze. Sto vise plavih, zelenih, crvenih zrnaca, novih formula i sl. to su i vece sanse za stvaranje ozbiljnih problema nasem telu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5