Za mr. ph. Silvio?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Lee_Cabrera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 1:54 pm

Za mr. ph. Silvio?

Post od Lee_Cabrera »

Molim vas da mi kazete da li smeju antihistamini da se kombinuju. Ja sad s vremena na vreme uzimam Zyrtec jer mi je ostala kutija od prosle godine, ali on je jako skup. Da li bih smeo posle njega da uzimam neki drugi koji je jevtiniji a opet spada u grupu ne sedirajucih kao npr. Claritine ili Pressing ili Aerius ili moram da napravim pauzu izmedju dva leka. Napominjem Zyrtec uzmem bukvalno s vremena na vreme, ali s obzirom da sad dolazi sve toplije vreme moracu da ga uzimam cesce, i da li smem da predjem na neki drugi? Da li antihistamini smeju da se uzimaju aktivno najduze 20-30 dana svaki dan i onda da se prekine na neko vreme i na koliko vreme?
Hvala unapred!
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Antihistaminici

Post od mr ph. Silvio »

Mislim da Vam se neće dogoditi ništa loše ako dovršite Zyrtec i nastavite neki drugi antihistaminik. Koliko dugo smete uzimati, zavisi od prirode bolesti, ali mnogo ljudi, sad u vreme cvetanja, uzima antihistaminike duže vremena. Zamoliću i dr Goranu za mišljenje, jer je dužina terapije i kombinacija lekova u nadležnosti doktora.
Lee_Cabrera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 1:54 pm

Zahvaljujem

Post od Lee_Cabrera »

Hvala najlepse na izdvojenom vremenu.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Dok sam vodila alergolosku ambulantu u Dzordzu, do pre dve godine pa unazad 11 godina, uglavnom sam propisivala pacijentima kombinaciju dva antihistaminika- Zyrtec kao sedativni dobro se uklapao sa Aeriusom ili Claritinom. Moja omiljena kombinacija bila je Claritin ujutro a Sinequan uvece... Ali sve zavisi od konkretnog slucaja. Izbegavala sam Astemisan i Bronal, kao i Phenergan kod odrasloh.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori