Uporan kasalj.. Nista na plucima?

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Dunjica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 1:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Uporan kasalj.. Nista na plucima?

Post od Dunjica »

Zdravo, zovem se Dunja i imam 16 godina. Imam mali problem i tek sam ga skoro uzela za ozbiljno.

pre oko dva meseca, imala sam par dana kada mi je bilo jako lose... nisam obracala veliku paznju na to jer sam mislila da je sve zbog stresa (imali smo neki smrtni slucaj prijatelja), i pomalo sam kasljala. nisam htela da odem na kontrolu, jer sam tada trebala da putujem. dosao je 20. avgust kada sam iz valjeva otisla na kopaonik i tada su moji roditelji primetili da kasljem. ne puno, ali sam konstantno kasljala. bio je to suv kasalj. kuvali su mi cajeve, pokrivala sam se nocu, ali nisam odmarala.
kada sam se vratila kuci u beograd, kasalj je bio sve gori, nista nisam iskasljavala, i nisam osecala bol u grudima. otisla sam na prvu kontorlu, i doktorka mi je rekla da nemam nista na plucima i da samo pijem tople napitke, da ne trcim, ne pijem hladno, gazirano.... nista se nije poboljsalo. drugi put mi je rekla da pijem Spalmotil dva puta dnevno. Ujutru i uvece. otisla sam u apoteku i tamo su me dodatno uplasli i rekli mi da su tablete opasne i da ih ne pijem ako nemam potrebe. pila sam tablete 5 dana kada sam pre neki dan ponovo otisla na kotrolu. doktorka i dalje ne cuje nista na plucima, i rekla mi je da pijem Spalmotil jos par dana i ako nista ne pomogne, da odem na Dededinje da mi urade 'funkcije pluca'.. sta god to znacilo.....
inace, pomenula sam joj neku malu aftu koju sam imala u ustilma i ona kaze da je verovatno u pitanju neki virus, i da pijem caj od zalfije.

evo, jutros nisam popila tabletu i jos uvek se ponekad nakasljem preko dana, dok me nocu nesto stalno golica i neda mi da spavam. jutros sam takodje izbacila malo belog slajma...

inace sam kao mala vise puta isla na inhalacije a jednom cak i u banju na drenaze, a sklona sam dobijanju upale pluca, streptokoka i slicnih bolesti...

sta mi predlazete da uradim? postoje li neke terapije, lekovi, pravila u ishrani, nesto sto bi mi pomoglo?

unapred zahvalna, dunja
Pozdrav, Dunja
Sale1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 2:01 pm

mozda

Post od Sale1 »

ja znam da ponekad neki lekovi mogu dovesti do suvog kaslja, konkretno moja keva je tako kasljala sve dok nije provalila da je od nekog leka za pritisak. Sad ako nesto mozda pijes a ti proveri kontraindikacije.
Dunjica
Novi član
Novi član

Post od Dunjica »

ma nisam nista pila kad sam pocela da kasljem. spalmotil mi je prepisala doktorka da izlecim vec postojeci kasalj....

nisam pila nikakve lekove pre toga
Pozdrav, Dunja
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm

Post od tartufa »

Draga Dunjice,
najverovatnije da si imala neku virusnu infekciju( ...bilo mi je jako loše...) i kao posledica toga može se javiti produženi suvi, nadražajni kašalj.S obzirom da je on jako iscrpljujući za disajnu muskulaturu, predlažem ti da uzmeš neki antitusi nedelju dana , najbolje biljni sirup Prospan(kupuje se u apoteci).Ako ti to ne pomogne, onda na pregled kod pulmologa.
P.S. Imaš lepo ime! Pozz
Dunjica
Novi član
Novi član

Post od Dunjica »

daklem... bila sam kod pulmologa na dedinju i rekao mi je da je ovog leta bilo dosta dece sa kašljem kakav i ja imam. rekao mi je da se ispostavilo da su sva deca imala klimu kod kuće :wink: i rekao mi je da još nekih 5 dana pijem spalmotil i onda opet na kontrolu
Pozdrav, Dunja
Odgovori