maslinovo ulje?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dejna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 22, 2004 11:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

maslinovo ulje?

Post od Dejna »

Da li neko zna kad može bebi da se da maslinovo ulje )naravno ne samo, već sa nečim) i uopšte, da li je preporučljivo za bebe
Hvala unapred
Zoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm

Maslinovo ulje

Post od Zoca »

Kad beba pocne da jede moze i treba da se da po par kapi maslinovog ulja(tj visoko kvalitetnog ulja kao sto je maslinovo ili ulje od repice).
Ako sami pravite kasice obavezno dodati pri pravljenju hrane, jer maslinovo ulje podpomaze razgradnju vitamina E i podtice varenje.
larisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2005 9:56 pm

Post od larisa »

u bolje snabdevenim bebi radnjama mozes naci Milupino maslinovo ulje za bebe. Ja sam ukljucila maslinovo ulje kad i ribu sa nekih 9 meseci.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Mi još nismo počeli sa maslinovim uljem, a za šta je on dobar?
Slika
natasino
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm

Post od natasino »

Drage mame,

u danasnjem broju ''BLIC''-a na strani 20 imate clanak o ulozi maslinovog ulja u ishrani bebe. Ukratko, moze se uvesti u ishranu odmah po uvodjenju nemlecne hrane, na 100 gr. kasice dodaje se otprilike 5gr, odnosno mala kafena kasicica. Visestruko je korisno, a najvise jer masne kiseline ulaze u strukturu mozga i mreznjace oka. Bogato je antioksidansima.

U mojoj kuhinji zastupljeno je iskljucivo maslinovo ulje, extra vergine(devicansko, 100% cisto ulje masline) za salate, odnosno jela koja ne zahtevaju termicku obradu i vergine(ulje od komina maslina) pogodno za kuvanje.

Pozdrav,

P.S. Kad smo vec kod maslinovog ulja, ako vec niste, obavezno pogledajte film LORENCOVO ULJE, sa Suzan Sarandon u glavnoj ulozi. Nece Vas ostaviti ravnodusnim, a i spoznacete znacaj maslinovog ulja.
NATASA
Odgovori