Proizvod protiv uratanja dlaka (domaci recept)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Proizvod protiv uratanja dlaka (domaci recept)

Post od helenav »

Na jednom sajtu nasla sam i ovu poruku!! Ne znam jeli ko probao i igramo li se sa sobom? Molim nekoga da mi odgovori
Domaci Tend Skin

100 ml 70% alkohola
10 aspirina (glavni sastojak Tend Skin-a je acetilsalicilna kiselina a to je aspirin)

aspirine stucite i dodajte u alkohol, maze se sat vrenmena nakon depilacije!

http://www.ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=4029

Interesuje me vas stav.
lara25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 2:28 pm

Post od lara25 »

Hehe,znas kako,moje misljenje je da to ne moze da steti kozi u smislu da je sprzi i sl.,ali mislim da moze da je itekako iziritira vec iritiranu depilacijom...,tako da se ja ne bih igrala sa tim...,probaj ovu novu veet kremu protiv urastanja,ja planiram da je kupim,jer imam uzasan problem sa urastanjem......Pozz
purpuralius
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 5:24 pm

Post od purpuralius »

Uf, odvratne dlacice, i ja imam isti problem. Nedavno sam pocela da koristim FLOGOCID MAST. Mislim da pomaze, kao da koza omeksa, i dlaka uspe da se probije, medjutim ne znam sta da radim sa onim dlakama koje su veoma duboko i znam da se nalaze tamo, ali nikako ne mogu da izadju. Plasim se da ne naprave neku pometnju u organizmu. Jednu sam tako pokusala da izvadim, jeidno sto sam uspela je da napravim ogroman krater, koji sada ispiram hidrogenom i mazem kremom... i boli jako, a ne ide mi se na operaciju :( pa da li postoji neko resenje? da pokusam jos jednom iglom da izvadim?:(
lara25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 2:28 pm

Post od lara25 »

Pa znas kako,ja nemam bas toliko problema,jer ne depiliram dlacice,nego ih stalno brijem i koza mi je stvarno glatka i meka,ali zato kad moram na depilaciju pred more recimo,da se ne bih zezala sa brijanjem,e onde je prava katastrofa kad krenu da izlaze....,crne tackice koje bole i nece da izadje dlacica...uzas....,tako da znam kako ti je...Ako mi se desi da mi neka uraste,obicno hoce u predelu intimne zone,posto i to brijem :),onde jednostavno otpakujem sterilnu iglu i lagano izvucem dlacicu napolje,jer takve dzombice ne daju da se iscede...Tako da kad budem probala taj veet,napisacu ti utiske,a do tada....stvarno ne znam.... :roll: Puno pozz
Boginja Snowy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 10:33 pm

Post od Boginja Snowy »

Ne nakon depilacije, već 2 puta dnevno. Kombinaciju koristim tek 2 dana, i ako ste toliko sumnjičavi, javiću za pola godine je li upalilo. :)
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Post od helenav »

Izvini, a sta koristis 2x dnevno? Ili sam ja pobrkala loncice? :lol:
Boginja Snowy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 10:33 pm

Post od Boginja Snowy »

Mešavinu etanola i aspirina.
Meni su dlajdže počele da urastaju od Rowentinog epilatora. Zar je moguće da urastaju i od tople depilacije? :cry:
sonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2005 12:22 am

Post od sonja »

Kada sam bila kod dermatologa, ona mi je zena lepo objasnila da samo 30% devojaka moze lepo da podnese depilaciju bez urastanja, i da svako sa masnijom kozom ima taj problem....

Znaci, urastaju vam dlacice ako imate takav tip koze, i to tesko da ce da prestane...i ja imam isti problem :(

A kada sam je pitala sta da radim, rekla mi je da je ZABRANJENO DEPILIRANJE, da se oslonim na brijac (znaaaam kako je to bez veze), i da kao "investiciju" za buducnost racunam jednu lepu epilaciju....

:roll:
ENA_BG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 4:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ENA_BG »

pa ne znam sada...ovo me je sve malo zbunilo
ali ja moram da primetim par stvari

nemam masnu kozu i dlacice mi urastaju podjednako i posle brijanja i posle depiliranja...doduse nije ih puno i uglavnom su na preponama ...

strasnije mi je sto mi se koza upali i posle jednog i drugog postupka...

tako da ne znam kako to da je urastanje tipicno za depilaciju?

i sce u svemu jel deluje ta kombinacija aspirina i etanola?
Zdrav covek ima stotine zelja-
bolestan samo jednu- da ponovo bude zdrav
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Meni je kontra :o ,ja kad se brijem a to sam uradila samo par puta kad nisam mogla otići na depilaciju,počele urastati dlačice .I to od prvog puta kad sam se obrijala ,sve su mi na listu kao zaleopljene za kožu izrasle.A kad se depiliram mi je ok.bude tu i tamo neka ali nikako kao posle brijanja.
Očigledno su drugačija iskustva i da, koža mi je strašno suva
kneginja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od kneginja »

Imam identican problem, koji se pogorsava sa godinama, dakle sa brojem depilacija. Depiliram se hladnim voskom, jer mi vise prija, cele noge, a prepone toplim. Ne brijem se, jer bih stvorila cekinje, tako da ne znam kakva je to ZABRANA DEPILACIJE. Prosto, neke stvari su nemoguce, tako je nemoguce da se ja brijem. E sad, depiliram se sve redje i redje posto im sve vise vremena treba da izrastu, tako da sam i na ovih 40 stepeni konstantno u pantalonama. Molila bih da neko strucan na ovom forumu da neki svrsishodan savet.
Sto se tice veet kreme, pomislila sam sjajno i odmah otisla d aje kupim. Kad ono, "ne izlagati se suncu" dok se koristi krema. Pa molim vas sta to znaci, zimi da je mazemo, i dosta mi je vise tih sredstava, koja narusavaju odbrambeni mehanizam koze. Da li to stvarno znaci da treba da narusavamo prirodne mehanizme organizma da bi smo bili glatki, bez dlaka...
8)
Ljubitelj Tolkina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 16, 2007 3:25 pm

Post od Ljubitelj Tolkina »

Ja sam koristila Braunov epilator i nikom ga ne bih preporucila!
Dve godine nakon njega imala sam problem sa upalom korena dlake. Isla sam u Dzordza Vasingtona na koznu kliniku gde su mi dali nesto za perutanje koze, kako bi se iscistio koren dlake. Muke zive!
Doktorka mi je rekla da bi jedino trajna epilacija resila ovaj problem!
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

Kao kozmeticar koji drzi razna predavanja na kongresima kozmetologije imam priliku da se susrecem i upoznajem sa lekarima iz razne branse.Tako sam i upoznala uvoznika tand skina dr.Marka Milosavljevica, preparat je izuzetan treba ga samo pravilno koristiti posle depilacije uvece posle kupanja,namenjen je i zenama kao i muskarcima.Ali domaci lek je dobar stari brijac moze i BIC. Dlake je potrebno povremeno sem depilacije i obrijati da bi lakse izbile na povrsinu,muskarci ga mogu koristiti na licu tj. kozi brade i vrata.Provereno dobar preparat ,iza njega stoji tim strucnjaka i udruzenje kozmeticara srbije
tu sam da vam savet dam
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Moja prijateljica koristi INGROW GO i prezadovoljna je.Ljusti povrsinski sloj koze i omogucava svakoj dlaci da izbije!Jos uvek nisam isprobala na sebi pa ako neko ima iskustva sa ovim losionom neka pise!
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm

Post od Loreley »

meni malo urastaju posle braunowog depilatora ali ja to reshim dobrim starim pilingom... rukawica, ona fina, shto grebe i par wecheri... meni odmah izadju.. a posle toga da smirim kozhu namazhem losion za telo sa kamilicom.. afrodita kozmetika proizwodi..

moj wetji problem su crwene tahckitze po nogama posle brijanja.. to waljda zato shto sam bela.... i to samo malo iznad kolena, na butini :-?

da, nisam napomenula.. koristim braunow depilator, recimo jednom u 4 nedelje, dlachice koje u medjuwremenu narastu brijem.. nema ih puno pa nije ni greh kad ne stignem.. owom metodom sam se preporodila.. pre sam se stalno muchila sa chekanjem da izrastu dlake, kremama... owo preporuchujem swima... pozz
Odgovori