ulje semenki lana u trudnoci
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ulje semenki lana u trudnoci
mnogo sam citala o blagodetima lanenog ulja i resila da kupim i pocnem da pijem,jer sam trudnica ali imama hipertenziju.Milom nekoga da mi kaze dali to ulje sme da se koristi u trudnoci jer sam naisla na neke insinuacije da je izvrsno ali da ne sme da se koristi u trudnoci
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm
Sme da se koristi, ali nikako u prekomernim ili neogranicenim kolicinama, jer moze izazvati hormonske probleme.
Normalna tj. umerena upotreba, donosi samo dobrobiti i trudnici i fetusu.
Sto se tice hipertenzije tice, tu je lan sporan, ne laneno ulje, jer su neke studije na zivotinjama pokazale da im lan u ishrani povecava krvni pritisak, dok je npr. jedna studija kod ljudi pokazala da lan u ishrani snizava krvni pritisak.
Sve u svemu samo umereno, nista prekomerno. I sto je najvaznije iskljucivo prirodno.
Pozdrav. Kada ti je termin?[/b]
Normalna tj. umerena upotreba, donosi samo dobrobiti i trudnici i fetusu.
Sto se tice hipertenzije tice, tu je lan sporan, ne laneno ulje, jer su neke studije na zivotinjama pokazale da im lan u ishrani povecava krvni pritisak, dok je npr. jedna studija kod ljudi pokazala da lan u ishrani snizava krvni pritisak.
Sve u svemu samo umereno, nista prekomerno. I sto je najvaznije iskljucivo prirodno.
Pozdrav. Kada ti je termin?[/b]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
opet ja
Dragi Medical,opet ja i tamo i ovamo no nebitno,mnogo ste mi pomogli i objasnili o cemu se radi.Ja imam do porodjaja jos dva meseca inace nosim blizance i imam troje dece.NEKA NAS JE STO VISE!!!Povodom ove price o lanenom ulju preporuka je na flasici da se konzumira dva puta dnevno ali ja ipak uzimam jednom dnevno,jer ne treba preterivati.Samim tim sto mi je trudnoca blizanacka potrebe organizma su vece i naravno i ja smatram da sve u umerenim kolicinama cini blagodet za dete i nas same.Jos jednom Vam se zahvaljujem i puno Vas pozdravljam!