mali penis kod deteta

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

mali penis kod deteta

Post od jelllena »

Moj sin je star 8 godina. Za svoje godine je dosta krupan(debeo), ima 40-45kg. Plasim se da mu je penis mali za njegov uzrast, oko 2cm u opustenom stanju. Imam utisak da je svuda oko penisa mala naslaga sala. Sa kozicom je sve u redu zato sto bez problema moze da je povuce do kraja. Da li treba da budem zabrinuta ili da ga na vreme odvedem kod lekara?

Hvala unapred na odgovoru!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Možda bi bilo dobro da odvedeš dete kod urologa. Ne verujem da postoji problem ali ti ćeš biti mirnija.
Sve najbolje
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Postovana,postovi su obrisani jer takvom tonu nema mesta na ovom podforumu.
Etro je bila u pravu u jednom,dete je NEOPHODNO !!!!! odvesti nutricionisti ako vec obicni pedijatri nisu posumnjali na neko drugo oboljenje koje ce dati tako veliku telesnu tezinu.
Gojazna deca su savrseni kandidati za oboljenja srca i dijabetes,ako svom detetu zelite najbolje , a znam da zelite,postaracete se da ono bude zdravo.

Sto se tice vaseg pitanja u vezi njegovog polnog organa,upravo takva situacija je ocekivana kod gojaznih decaka.
Naime,muski polni hormon se vise vezuje za masno tkivo koje ova deca imaju a manje utice na ravoj polnih organa.Takodje,zbog debelog masnog jastuceta u predelu genitalija,penis nije ni moguce videti u punoj velicini.
U medjuvremenu ce mu polni organ narasti na normalnu velicinu,ne brinite,kad u pubertetu pocne ludilo hormona.Medjutim,gojazna deca inace imaju slabije razvijene sekundarne seksualne karakteristike tako da nije za ocekivati da ce se vas sin,ako ostane ovako gojazan,razviti u tipicnu "muskarcinu" po fizickom izgledu.
jelllena
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelllena »

Sto se tice ishrane moj sin je vec na posebnom rezimu ishrane,on je inace vrlo zdravo i aktivno dete.
Neki ce me roditelji shvatiti(cija deca vole da jedu) kad kazem da je detetu vrlo tesko zabraniti da jede,ali ja to radim iako me srce boli zbog toga ali moram.

Sto se tice mog pravog pitanja na ovu temu zahvaljujem vam i sad shvatam zasto je to tako,verujem da je gojaznost u pitanju.

Mislim da moje pitanje nista nije vulgarno jer kao svaki zabrinut roditelj mogu a i zelim da pitam da moje dete ne bi imalo problema u daljem razvoju i zivotu.

Hvala na odgovoru!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Pitanje nije vulgarno,mnoge su majke upravo zbog toga dovodile svoju decu na pregled.
frank matrix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 11:11 pm
Kontakt:

Post od frank matrix »

Imam jedno pitanje, da li je dete u periodu izmedju prve i pete godine zivota ikada bilo hranjeno na silu. Tu mislim i ono hranjenje tipa, evo leti avion i mora da pogodi usta, skakuce zeka... tj. da li ste uvek prestajali da ga hranite istog trenutka kada je ocigledno pokazivalo da ne zeli vise da jede.
jelllena
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelllena »

Dete nikad ali nikad bukvalno nisam terala da jede i nikad sa tim nisam imala problema.Jeo je koliko on misli da mu treba.Stvarno sa "avioncicima"nisam imala problema.
frank matrix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 11:11 pm
Kontakt:

Post od frank matrix »

U tom slucaju sigurno je da se dete potpuno prirodno razvija i oko nicega se ne treba brinuti.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

U tom slucaju to nije tacno jer je neprirodno da osmogodisnje dete ima 40 kg.
Majka je uradila dobru stvar sto je konsultovala nutricionistu i stavila dete na dijetu.
Odgovori