morska voda

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Darko_NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 8:16 pm

morska voda

Post od Darko_NS »

da li morska voda (kupanje u moru, umivanje morskom vodom) moze da pomogne u ciscenju lica od akni i oziljaka
flekitza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 28, 2006 8:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od flekitza »

da, mada nisam struchnjal, ali meni isushi bubuljice... mislim da je to od soli ... :)
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

lepo sto se i muskarci interesuju za negu koze na moru. Ja jesam za to da pustite morskoj vodi da vas opusti i regenerise zbog velike koncentracije joda ima antibakterisko dejstvo.Ali kozu lica i tela treba nakon kupalja u moru obavezno istusirati i naneti kremu sa uv faktorom, a uvece posle tusiranja na kozu naneti hranljivu regenerativnu kremu sa umirujucim dejstvom ako je doslo do crvenila i iritacije ,neka krema sadrzi pantenol ili u krajnjem slucaju za negu mozete koristiti pantenol u vidu kreme i pene. A moram vas razocarati ako imate akne koje su treirane kod kozmeticara slobodno se kupajte ali obavezno perite lice nakon kupanja tecnom vodom radi sprecavanja infekcije
alta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:13 pm

Post od alta »

Vratio sam se sa mora pre 3 dana i lice mi se skroz iscistilo.
Sada osecam da ce opet da mi iskoce neke bubuljice.
Kako mogu da regulisem to, da mi lice ostane cisto kao na moru?
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

kao sto rekoh lice ti je na moru mirovalo zbog morske vode i njenog sastava Ali zbog velike kolicine joda soli dodje do poremecaja lucenja lojnica tj. poremecaja ph vrednosti koze i koza ponovo krece da luci da bi nadoknadila isusenost koze, zato je najbolje kozu tretirati sto na suncu tj na odmoru, a posle otici na jedno dobro ciscenje koze kod proverenog kozmeticara, ako vas interesuje dobar salon rado cu vam dati ali na pvt-u zbog zabrane reklamiranja na forumu
tu sam da vam savet dam
Odgovori