vestacko koleno
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 1:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
vestacko koleno
pisao sam i ranije na ovu temu 2005 g postavleno mi je vestacko koleno proteza na vma beograd onda je nastupila infekcija tako da je morala proteza da se eliminise to sam uradio u belgiju proteza je skinuta i posle duzheg lezhanja u bolnici i terapijom od 3 meseca na meronemu postavlena je nova proteza 5 jula 2007 posle 3 nedele dobijem izliv u kolenu operator kazhe da crp i ostali nalazi su u redu i da ce se voda povremeno resorbovati sad pitam vas da li je to moguce da naglasim da imam reumatoid artrit i da 3meseca sam bio bez pronizona i rezohina a sad uzimam samo pronizon 8 mg na prreporuci lekara hvala unapred
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Ipak je malo neobicno da se izliv javlja posle ugradnje proteze kolena jer se pri operaciji uklanja tkivo koje je zahvaceno bolescu i koje i dovodi do stvaranja izliva. Ne bi bilo lose da periodicno (na 2-3 meseca) kontrolisete leukocite, sedimentaciju i CRP, mada je problem sto i reumatoidni artritis dovodi do poremecenih rezultata. Takodje, ako se pojavi crvenilo u predelu operisanog kolena, odmah dizite uzbunu.
-
- Novi član
veshtacko koleno
hvala na savetu kao sto sam naglasio ja sam operisat 5 julka a izliv se pojavio 3 nedele ja sam trenutno u belgiu a primlen sam kao humanitaran slucaj pa me brine ovaj izliv opet pitam da li postoji sanse da se voda resorbuje ili kasnije da pregje u infekciu unapred hvala
pozdrav aga
pozdrav aga
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Nacelno je kod obolelih od reumatoidnog artritisa rizik od javljanja infekcije oko tri puta veci nego kod "obicnih" pacijenata. Sem toga, prethodna infekcija povecava rizik od javljanja nove ili "razbuktavanja" stare.
Moguce je da ja preterujem sa oprezom, ali sam se nagledao dovoljnio komplikacija da mislim da oprez nikad nije na odmet.
Moguce je da ja preterujem sa oprezom, ali sam se nagledao dovoljnio komplikacija da mislim da oprez nikad nije na odmet.
-
- Novi član
vestacko koleno
hvala doktore na savety vi sigurno ste i ranije citali na ovom forumu jer sam ja pisao na ovu temu i vasi saveti su dobro dosli ja sam imao infekciu skoro dve godine tako da sam morao da skidam inficiranu protezu i na intezivnoj terapiji meronem tri puta dnevno po nalazima infekcia je prosla pa je pristupleno ugradnji nove proteze ortoped u belgiji mi ne odobrava terapiu kortizona 8 mg i rezohina dok reumatolog mi dozvolava trenutno samo pronizon 8 mg sta mislite o ovoj terapiji koliko je pronizon i rezohin stetni u mom slucaju
i da li moze ova terapija da podspesi infekciju ili mozhe pomoci ipk malo psto je kod mene prisutan reumatoid artrit
unapred hvala pozdrav aga
i da li moze ova terapija da podspesi infekciju ili mozhe pomoci ipk malo psto je kod mene prisutan reumatoid artrit
unapred hvala pozdrav aga
-
- Novi član
vestacko koleno
zaboravio sam da naglasim da sam na terapiji meronema bio vise od tri meseca
hvala
hvala