strije 2

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
eliksir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2005 3:10 pm

strije 2

Post od eliksir »

koja je najbolja krema za koriscenje protiv strija ukoliko strije nastaju same po sebi.Znaci ne od naglog gojenja ili mrsavljenja niti posle trudnoce.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Strije

Post od mr ph. Silvio »

Hm, da li su onda strije?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Mislite li na prevenciju ili na terapiju, na sveze-crvrne strije ili na stre sedefaste strije!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
eliksir
Novi član
Novi član

Post od eliksir »

mislim na sedefaste strije(ja mislim da su strije) i na prevenciju i na terapiju sta god je potrebno
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

za lokalnu terapiju predlazu se preparati na bazi centele, kiseline vitamina A u konc 0,05 i 0,1, vocne kiseline za kucnu negu 10 % a za profesionalni tretman 30 do 40 %. Takodje se koristi i program strech mark LPG masine , IPL tretman za stimulaciju fibroblasta a najbolje se poikazao excimer laser i NARAVNO APSOLUTNA ZASTITA OD IZLAGANJA UV ZRACIMA!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
eliksir
Novi član
Novi član

Post od eliksir »

Hvala na odgovoru.Posto nisam najbolje upucena u medicinu i farmaciju da li postoji preparat koji mogu da kupim i koji sadrzi odredjene supstance koje ste nabrojali ili ja sama treba da nabavim.I ono sto me posebno interesuje totalna zastita od uv zracenja bi znacila sta?Samo dok koristim preparat ili neki odredjeni period posto jako dugo vremena provodim na moru.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Strije

Post od mr ph. Silvio »

Mogu Vam napraviti krem sa tretinoinom, ali onda ne smete na sunce. Isto vazi i za tretman voćnim kiselinama i IPL-om. Znaci, malo ste zakasnili, s obzirom da kreće sunčani period.
Bez obzira da li koristite neki preparat za ublažavanje strija, trebalo bi kožu stalno da štitite nekim antisolarnim preparatom, pogotovo što puno vremena provodite na moru. Takodje, uzmite neki preparat sa beta karotenom, koji se pije.
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Post od Alexandra »

Porodila sam se pre dva meseca. Do devetog meseca trudnoce nisam imala strije. Ionako sam imala mali visak na stomaku, tako da mi se koza bez problema rastezala do potrebne velicine. Ali, u zadnjem mesecu trudnoce, beba je bila vrlo aktivna, sto je jako bolelo i samim tim vise rastezala stomak, tako da su strije bile ogromne. Sada nakon porodjaja, ostale su strije, tamna boja i veoma tamne fleke. Da li postoji mogucnost uklanjanja svega toga nekim preparatima?
Odgovori