Ovako na treningu fudbala od starta igraca poleteo sam u vis 2 m i u tom padu ja sam se doceko na jednu nogu tj sva tezina mi je bila na toj nozi i casica kolena mi je iskocila znaci sad mi koleno naduvano i mogu nekeko cudno da ga pomeram tj casica mi iskace...Bio sam kod Specijalise Sportske Medicine i ovako uradio mi je ultra-zvuk..Dacu vam nalaze tj napismeno Pa AKO NEKO MOZE DA MI OBJASNI DALI CU SE TO NEKAD OPORAVITI...SAMO DA ZNATE OVO VUCEM VEC 6 MESECI TJ NON STOP MI SE OBNAVLJA TO ISTO...MOlim pomoc.Hvala
Nalaz sa ultra zvuka
Desno koleno:Suprapatelarnim longitudinalim pristupom uocava se tetiva m.rectusa femoris i,ispod m.intermedijusa uz jasni prelazak u misicno tkivo.Suprapatelarnim burza je dimenzije 45,6x2,8mm na uzduznom i 33.1x6.6mm na poprecnom skenu.Parapatelarnim poprecnim pristupom prikazuje se patelofemoralni zglob sa asimetricnim (wiberg tip II)zglobnim povrsinama i anehogenom hrskavicom debljine 2.0-2.6mm.Infrapatelarnim longitudinalnim pristupom uocava se jako ehogena patela a ispod nje lig.patele koji se proteze do tuberozitas tibije.Ispod njega vidljivo je Hoffino masno jastuce.Lateralnim pristupom uocavaju se kolateralni ligamenti.U distalnom delu fibularnog kolatrelnog ligamenta uocava se parcijalni ruptura dubokog sloja gde je funkcionalan debljina svedena na 2mm.Kroz akusticne prozore uocavaju se prednji rogovi medijalnog i lateralnog meniskusa trouglaste,homogene ehostrukture.Zadnjim longitudialnim pristupom uocavaju se zadnji rogovi medijalnog i lateralnog meniskusa takodje trouglaste,homogene ehostrukture.Beckerova cista je dimenzije 49,5x10x8mm
Zakljucak:Bursitis suprapatellaris gen.lat.dex.
Laesio ligg.collaterale fibulare gen.lax.dex.partialis
Cysta Beckeri Gen.lat.dex
Molim ako nekom nije tesko da kaze sta misli i dali moze da se vratim u normalu..MOLIM VAS Neki doktor tj ortoped HVala Puno Od Marka Iz Zrenjanina
Pomoc oko ovoga Molim!!Koleno
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
S obzirom da imate pokidan ligament koji niste naveli da je bio lecen, tesko da cete se sada oporaviti. Usput imate i upalu jedne zglobne kese, i Beckerovu cistu. Povreda je zastarela, i mislim da je jedino resenje hirurska intervencija, a i Beckerovu cistu (od nje mislite da imate otok kolena) treba odstraniti.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 6:02 pm
Hvala da objsnjenju samo ja jos da dodam..taj specijalista mi je reko da uzmem steznik za koleno i na stajacem biciklu vezbam non stop tako sto bi digo sic do kraja da mi noga bude ispruzena i sa steznikom da vrtim do besvesti da bi mi ojacali misici
Dali bi mi posle hiruskog zahvata noga bila u redu tj dali bi se mogao vratit fudbalu baram do jeseni?Hvala
Dali bi mi posle hiruskog zahvata noga bila u redu tj dali bi se mogao vratit fudbalu baram do jeseni?Hvala
Maki
-
- Novi član
Hvala da objsnjenju samo ja jos da dodam..taj specijalista mi je reko da uzmem steznik za koleno i na stajacem biciklu vezbam non stop tako sto bi digo sic do kraja da mi noga bude ispruzena i sa steznikom da vrtim do besvesti da bi mi ojacali misici
Maki
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Tesko, iz razloga sto ne znam ko bi Vas operisao. Ovakve operacije se rade samo kod vrhunskih sportista, ili kod ljudi kojima je kompromitovana funkcija kolena u toj meri da ne mogu da hodaju. Sto se ostalih tice, vezbe koje vam je doktor prepisao su sasvim u redu, jer jaki misici stabilishu koleno. I da napomenem da rezultat hirurgije nije uvek povoljan, jer nikad se ne zna koliko je nesto oslabljeno. Jos jedna bitna stvar, s obzirom da je od povrede proslo ovoliko vremena, ligamenti se vise i ne mogu sastaviti jer se vecina povredjenog tkiva resorbovala. Povrede na ligamentarnom aparatu se rade ili odmah, ili se ne rade. Izuzetak su operacije kod kojih se pokidani ligament zamenjuje grefonom, sto se kod kolateralnog fibularnog ligamenta ne radi, jer nije znacajan toliko za svakodnevnu funkciju kolena.
Ako bas toliko zelite da igrate fudbal, preporucujem Vam neku ortozu za koleno koja ga stabilise tako da se moze samo savijati i opruzati.
Ako bas toliko zelite da igrate fudbal, preporucujem Vam neku ortozu za koleno koja ga stabilise tako da se moze samo savijati i opruzati.
Sve najbolje.
-
- Novi član
ponovo
Evo mene ponovo sa istim slucajem
Znaci ne vredi vezbo sam imam ortozu redovno sam isao u teretani na biciklo..I opet na fudbalu nije bio ni start jednostavno sam trco i stao malo nezgodno i opet iskocilo ali jako boli me kad hodam jedva sam dosao kuci!!naduveno..!!!
Molim jeli bi moglo ovo negde da se sredi??
Dojadio mi je ovakav zivot sa tom povredom jeli se neko opste totalno oporavio od ove povrede ovo samo meni moze da se dogodi
Hvala unapred!!

Znaci ne vredi vezbo sam imam ortozu redovno sam isao u teretani na biciklo..I opet na fudbalu nije bio ni start jednostavno sam trco i stao malo nezgodno i opet iskocilo ali jako boli me kad hodam jedva sam dosao kuci!!naduveno..!!!

Molim jeli bi moglo ovo negde da se sredi??
Dojadio mi je ovakav zivot sa tom povredom jeli se neko opste totalno oporavio od ove povrede ovo samo meni moze da se dogodi
Hvala unapred!!

Maki
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Pa cujte, ja sam Vama lepo rekao da fudbal necete moci vishe da igrate kao nekada. Sada je dovoljno nezgodno stati, i cak! ode koleno. Isto tako, ako bas toliko volite da trcite, to mozete iskljucivo pravolinijski. Pomirite se sa ovom cinjenicom, i pocnite da se bavite nekim drugim sportom.
Sve najbolje.