Oziljci od uraslih dlaka
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Oziljci od uraslih dlaka
Imam jednu losu naviku da cackam i cedim urasle dlake na listovima, i posle toga mi ostaju tamnije tackice na nogama pa pomalo izgledam kao dalmatinac. Pocela sam da mazem jomelop na to ali ne vidim bas neki pomak. Da li neko ima savet kako da se resim ovih ruznih tackica?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 23, 2005 7:32 pm
Svi imamo tu lošu naviku.
I što je još zanimljivije što više ranica napravim to više nastavljam da čačkam.
Kad sam razumna onda polako iglicom izvučem dlačicu i iščupam je. To skoro i da ne ostavi trag ali sam vrlo retko razumna.
Činjenica je da se ne vidi kad blago pocrnim pa ako nisi protiv solarijuma(ja jesam) a ti probaj. Samo nikako nemoj da na iskopane noge mažeš sredstvo za samopotamnjivanje jer ćeš napraviti još goru situaciju.
Jedini lek, za koji ja znam, je da, dok si kod kuće obučeš hulahop pa po principu daleko od očiju-daleko od srca...

I što je još zanimljivije što više ranica napravim to više nastavljam da čačkam.
Kad sam razumna onda polako iglicom izvučem dlačicu i iščupam je. To skoro i da ne ostavi trag ali sam vrlo retko razumna.
Činjenica je da se ne vidi kad blago pocrnim pa ako nisi protiv solarijuma(ja jesam) a ti probaj. Samo nikako nemoj da na iskopane noge mažeš sredstvo za samopotamnjivanje jer ćeš napraviti još goru situaciju.
Jedini lek, za koji ja znam, je da, dok si kod kuće obučeš hulahop pa po principu daleko od očiju-daleko od srca...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:31 pm
Trihotilomanija
To je jedan oblik trihotilomanije (moglo bi se reći), jedan od simptoma opsesivno kompulsivne neuroze,depresije ili samo anksioznosti,
pa dame, lepo kod psihologa na razgovor.
P.S. "Prava" trihotilomanija podrazumeva čupanje pramenova kose.
pa dame, lepo kod psihologa na razgovor.
P.S. "Prava" trihotilomanija podrazumeva čupanje pramenova kose.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 5:24 pm
Pozdrav!
Preko mesta na kome se nalazi urasla dlaka, sipajte 1 do 2 kapi (ili ukoliko je veca povrsina, onda naspite na parce vate) losiona sa 1% klindamicinom. Losion nemojte sipati na podrucje koje je sveze obrijano, jer ce peckati (vise ili manje). Ovo sam rekao, jer losion nece preduprediti urastanje dlaka, vec je delotvoran kada koza pocne polako da „bubri“, sto je znak da period gnojenja pocinje. Tada losion treba primeniti, kako bi izvukao gnoj.
Losion potrazite u apoteci. Pakovanje je u plasticnoj flasici (kao za alkohol) i nije skupo.
Pozdrav,
mr M.
Losion potrazite u apoteci. Pakovanje je u plasticnoj flasici (kao za alkohol) i nije skupo.
Pozdrav,
mr M.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 4:04 pm
Taj rastvor su mom decku preporucili u apoteci jer njemu redovno urastaju dlake posle brijanja...koliko znam pomoglo je ali ije bio istrajan mislim da je to po principu redovno koristi i sve je ok cim prekines ponovo se desva isto...
nije trajno resenje ali pomaze
nije trajno resenje ali pomaze
Zdrav covek ima stotine zelja-
bolestan samo jednu- da ponovo bude zdrav
bolestan samo jednu- da ponovo bude zdrav
Pozdrav!
Ena,
Tvoj decko bi posle brijanja trebao da koristi after-shave losion, ne balzam. Alkohol, kao i jos neki sastojci losiona (kamilica, aloe-vera i dr.) deluju antiinflamantorno i umirujuce na kozu posle brijanja. Uvek treba pogledati sta su sastojci losiona posle brijanja. Intenzitet peckanja proporcionalan je losoj tehnici brijanja. I ono sto je najvaznije, to je da se tokom brijanja sto vise smanji kretanje brijaca u suprotnom smeru od rasta dlake, tzv. izbrijavanje, kao i prelazenje preko povrsine koja nije namazana. Brijaci koji imaju dva ili tri, ili cetiri ili pet i vise
seciva (mah3, fusion, panther) funkcionisu po principu izvlacenja dlake (med. histirezis) i odsecanja ispod nivoa koze (uz neophodno pritiskanje na kozu), a to obavezno dovodi do upale, jer se dlaka tokom rasta zaglavi, izvrne i bode kozu ispod trazeci prolaz ka povrsini (ovo se naravno, ne odnosi samo na brijanje kod muskaraca).
Vecina muskaraca ne moze posteno da se obrije ukoliko se ne izbrije, a to opet ima svoju cenu. Naravno, mnogi su bolje srece, pa im ni brijaci sa vise seciva, a ni izbrijavanje ne smeta. Blago njima.
Moje trajno resenje je za taj problem tokom brijanja je: elektricni aparat Remington 2390 - da se ostre i jake dlake svedu na najmanji moguci nivo, a zatim brijanje pomalo zaboravljenim, „starinskim“ brijacem (double edge) Merkur HD Slant bar (brijac u koji se stavlja nozic) i japanskim nozicima Feather (bez sumnje najostriji na svetu - isprobao sam 14 razlicitih vrsta). Sve ukupno, oko 20 min. Sto je nozic ostriji, to ima manje potrebe za izbrijavanjem, a u slucaju ovih potonjih, to se izvodi veoma lako i bez napora (otpora dlaka). Koza je glatka najmanje 10-14 sati, i nema propratnih negativnih efekata (ja inace imam stravicno ostru bradu i brijem se svaki dan, a tek ponekad preskocim nedelju i uopste nemam problema). Inace, znak da brijanje nije proteklo kako treba, jeste crvenilo, peckanje (da ne spominjem posektoine) i naravno, svrab posle nekoliko sati koji nagovestava da ce doci do urastanja dlaka. Dakle, brijanje moze (i treba) da predstavlja zadovoljstvo, samo se treba malo potruditi i pronaci dobitnu kombinaciju, koja je ipak, za svakog drugacija.
Savet za tvog decka. Neka poseti sajtove:
1. www.badgerandblade.com
2. www.shavemyface.com
Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme uraslih i upaljenih dlaka na oblast brijanja kod muskaraca, ali o tom po tom (ako bude price na tu temu).
Pozdrav,
mr M.
Tvoj decko bi posle brijanja trebao da koristi after-shave losion, ne balzam. Alkohol, kao i jos neki sastojci losiona (kamilica, aloe-vera i dr.) deluju antiinflamantorno i umirujuce na kozu posle brijanja. Uvek treba pogledati sta su sastojci losiona posle brijanja. Intenzitet peckanja proporcionalan je losoj tehnici brijanja. I ono sto je najvaznije, to je da se tokom brijanja sto vise smanji kretanje brijaca u suprotnom smeru od rasta dlake, tzv. izbrijavanje, kao i prelazenje preko povrsine koja nije namazana. Brijaci koji imaju dva ili tri, ili cetiri ili pet i vise

Vecina muskaraca ne moze posteno da se obrije ukoliko se ne izbrije, a to opet ima svoju cenu. Naravno, mnogi su bolje srece, pa im ni brijaci sa vise seciva, a ni izbrijavanje ne smeta. Blago njima.
Moje trajno resenje je za taj problem tokom brijanja je: elektricni aparat Remington 2390 - da se ostre i jake dlake svedu na najmanji moguci nivo, a zatim brijanje pomalo zaboravljenim, „starinskim“ brijacem (double edge) Merkur HD Slant bar (brijac u koji se stavlja nozic) i japanskim nozicima Feather (bez sumnje najostriji na svetu - isprobao sam 14 razlicitih vrsta). Sve ukupno, oko 20 min. Sto je nozic ostriji, to ima manje potrebe za izbrijavanjem, a u slucaju ovih potonjih, to se izvodi veoma lako i bez napora (otpora dlaka). Koza je glatka najmanje 10-14 sati, i nema propratnih negativnih efekata (ja inace imam stravicno ostru bradu i brijem se svaki dan, a tek ponekad preskocim nedelju i uopste nemam problema). Inace, znak da brijanje nije proteklo kako treba, jeste crvenilo, peckanje (da ne spominjem posektoine) i naravno, svrab posle nekoliko sati koji nagovestava da ce doci do urastanja dlaka. Dakle, brijanje moze (i treba) da predstavlja zadovoljstvo, samo se treba malo potruditi i pronaci dobitnu kombinaciju, koja je ipak, za svakog drugacija.
Savet za tvog decka. Neka poseti sajtove:
1. www.badgerandblade.com
2. www.shavemyface.com
Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme uraslih i upaljenih dlaka na oblast brijanja kod muskaraca, ali o tom po tom (ako bude price na tu temu).
Pozdrav,
mr M.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 3:11 pm