escherichija i enterococ

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
silveracid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 3:11 pm

escherichija i enterococ

Post od silveracid »

imam problema sa escherichijom vec 9 meseci i samo jednom mi je nalaz bio uredan. svi antibiotici koje sam popila samo su pogorsali moje celokupno stanje. zadnje analize su bile bris uretre, cervixa i urinokultura i izolovan je enterokok u uretri u vecem broju nakon cega mi je doktorica rekla da mi je on intermedijaran u uretri i da oni to ne mogu da izlece.
da li je to moguce? ima li neko slican problem?
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

Idi na POLNE BOLESTI.Tamo sam rekla sve sto znam,a ne bih da se ovde ponavljam.Moja poruka je poslednja pa procitaj.Ono sto mogu dodati je da sam Monural popila i da su sve moje tegobe nestale za jedan dan.Medjutim,jos je rano da znam da li sam zalecena ili izlecena.Ostaje mi da se molim Bogu da mi se eserihija ne vrati sto je vrlo moguce,jer je ona ucaurena i zakacena za zidove mokracnih puteva.Koliko znam,lekovi deluju samo na eserihiju koja je prsnula i izasla iz caure.Znaci da one ucaurene ostaju i posle izvesnog vremana se razmnoze.Zato se eserihija vraca.Kako trenutno stvari stoje toplo bih ti preporucila Monural,jer on ucini za jedan dan ono sto antibiotici ne ucine ni za mesec dana.Srecno!
silveracid
Novi član
Novi član

Post od silveracid »

popila sam monural, jednu dozu, ali nije pomogao. pokusacu ponovo. hvala u svakom slucaju.
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Mislim da u uputstvu za Monural pise da povecanje doze ne povecava efekat.Nemoj ga ponovo uzimati,a da prethodno ne konsultujes strucnu osobu.Mozda si rezistentna na njega tako da ti povecanje doze nece pomoci.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Kakve veze uroinfekcija e.coli ima sa polnim bolestima? :o

Monural :dejstvo mu traje 5 dana.Tako da,sledeca kesica moze da se popije ali tek nakon 5 dana.
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Amfibija,tamo sam nesto pisala,a ne bih da to isto ponavljam ovde.Samo sam uputila na tu temu,jer se i tamo razglaba o Eserihiji.Tamo sam pisala o Monuralu i o svemu sto znam o Eserihiji,jer sam svasta probala,a nisam izlecena.
silveracid
Novi član
Novi član

Post od silveracid »

u uputstvu za monural stoji da se mogu popiti dve pojedinacne doze, druga par dana nakon prve, ali se ne secam u kojim slucajevima, tj. koja dijagnoza je u pitanju.
sto se tice polnih bolesti i e. coli, ne znam kavih veza ima, ja sam je imala i kad sam bila mladja, ali je tad nestala sama od sebe. desava se da mnoge , uglavnom zenske osobe, dobiju e. coli bas sexualnim putem, zato je predostroznost u vidu zastite (kondoma) neophodna.
medjutim, svi smo svesni da se ova bakterija moze dobiti na najrazlicitije nacine i da je imaju i deca od samo 2 godine.
Odgovori