treba mi dijeta za gojenje

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bogbrans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 5:28 pm

treba mi dijeta za gojenje

Post od bogbrans »

Znam da mi mnogi zavide na "liniji" ali ja bih volela da "nabacim" koji kg, pre svega da bih imala više snage. Visoka sam 173cm, a imam 57kg -ceo život sam mršava(uglavnom sam imala51-53kg), bez obzira koliko i šta jedem. Posle poroođaja sam se 1. put malo ugojila (imala sam neko vreme čak 63 kg.).
Moj problem je što ceo život imam problemčića sa varenjem, ali prvenstveno kad sam nervozna(što je skoro stalno) ili ne jedem redovno (kao beba). Pre 5-6 god sam imala pojačanu kiselinu i dobila sam Bromazepam i Famotidin i malo mi se popravio apetit, dobila sam koji kg. ali čim opet počne nerviranje sve ispočetka. Pošto mi neka hrana smeta, ja je izbacim: tako sam skoro svo povrće (sveže prvenstveno) izbacila, a i neko voće i ishrana mi je postala prilično jednolična: meso(piletina), krompir, šargarepa i još ponešto. Inače trudim se da se hranim zdravo: ne pijem čak ni gazirano, ne pušim, ne jedem grickalice-svaki dan kuvam kompletan ručak i nije mi problem da spremam hranu, ali šta vredi kad mi često presedne. Sve volim da jedem i nekad (npr. kada sam na odmoru ili kad sam smirena) mogu mnogo više vrsta hrane da podnesem, a nekad se nadujem i kad jedem samo čaj i tost. Nekad se i ugojim par kg, ali to sve bude salo i to na stomaku. Problem je verovatno što se organizam odvikao od lučenja nekih enzima za voće i povrće, pa ne znam kako to da rešim (jako se nadujem)-a sad u apotekama nestašica digestala i festala. Ima li neko savet?
Nadri-HipokrIt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 1:32 am

Post od Nadri-HipokrIt »

I mene interesuje, slični problemi, jednom sam se ugojio 6kg
za nedelju dana ali sam posle toga smršao 7kg za 5 dana i kao
da ne mogu da se ugojim.Da mi nešto možda ne fali (psihofiz...)
Teški hipohondar,hronično manično depresivni paranoik
istina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 10:14 am

Post od istina »

Ako zelis da se ugojis (da nabacis misicnu masu) tj da "ojacas" a salom neces ojacati, samo ce te usporiti. Jedini nacin za to je trening tezine i vise mesa.

Izbaci hleb, rafinisan secer i jedi vise voca.
micka74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 8:11 pm

Post od micka74 »

Besplatan savet, bez detaljnog pregleda, samo srecnom okolnoscu mze biti uspesan. Ja sam imala problem sa viskom kilograma i isprobavala sam razne dijete i preparate sa naseg trzista (sve po savetima). Ne mogu da se pohvalim da sam imala nekih rezultata, iako sam bila veoma disciplinovana. Tad mi je drugarica dala preporuku za centar Feniks 07 u Beogradu, na Vracaru. U njemu sam dobila dijetu po mojoj meri i nacinu zivota, i to od strucnjaka viseg dijeteticara-nutricioniste sa VMA. Ispostovala sam je i zadovoljna sam postignutim. Toplo je preporucujem, a znam da radi i dijete ya sve ostalo (dobijanje tezine, za dijabeticare, sportiste, trudnice ...). Vredi pokusati. Raspitajte se 011/245-9969 i 063/10-83-583
Jenny83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jenny83 »

Cao. Na pocetku imam jedno pitanje - da nisi slucajno pogresila u pisanju? Kazes da imas 57kg, visoka si 173cm i zelis jos da se ugojis?! :-?

Da nisi visoka 183cm? Pitam, jer sam ja visoka 173 i imam 50kg. Jesam mrsava ali ne katastrofalno, mada zelim i ja da se ugojim. Ja sa svojom visinom zelim da imam 55 kg i mislim da bi mi to bilo idealno.

E, sad, savet: ja sam isla kod nutricioniste. Imala sam 48 kg. Za mesec dana sam se ugojila 2kg. Ono sto je meni doktorka sama priznala je da ne postoji nacin da te neko natera da jedes ako se sama ne mozes naterati (nazalost!).

Ja sam imala isti problem kao i ti - izgubila sam apetit totalno. Rekla mi je da ako zelim da se ugojim, moj dnevni unos kalorija mora biti duplo veci od uobicajenog dnevnog unosa kalorija (tj. ja moram unositi dnevno bar 2000cal).

Svaki dan OBAVEZNO bar jedan mesni obrok (riba, piletina, svinjetina...) u bilo kom obliku (kuvano,peceno, pohovano, nije bitno), puuuuuno mlecnih proizvoda i to PUNOMASNIH i normalno voca i povrca. Dnevno MORAS imati bar 5 obroka (dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera). Kada pijes mleko, bilo bi dobro da u njega stavis nesto kao neskvik, benko, kras expres (ako volis) jer ti to dodje kao dodatni unos kalorija i obavezno jesti hleb za svaki obrok.

Ja uz pomoc ovog rezima ishrane apetit pocinjem polako da dobijam (ali ne pitaj me kroz sta sam prolazila dak sam se "terala" da jedem). Tesko jeste, ali jedini nacin je da se sama nekako nateras da jedes, druge na zalost nema... :(
istina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 10:14 am

Post od istina »

Dobro zvuci sve to (samo eto unos hleba mi se ne svidja)..
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vuksa »

ako hoces da nabacis koj kilogram moras da povecas unos ugljenih hidrata i proteina...ali i moras trening da ubacis 8)
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
Odgovori