Iskreno se nadam da sam postavila temu na pravo mjesto , imam 25 god jednu trudnoću iza sebe i drugu na putu(3mj) i ogromne vene po nogama koje su hrapave i debljine prsta e sad zanima me dali je moguće to liječiti ili barem spriječiti da nebude još gore .
Molim za odgovor...
Proširene vene
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ako su izuvijane, prosirene i tako velike, onda ce tablete i masti malo pomoci - operacija je tu ipak najbolje resenje - striping (cupanje) ili nekoliko malih rezova kroz koje se odstranjuju "parce po parce".
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 16, 2007 11:34 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 10:33 pm
Imam nepunih 19 godina i jednu proširenu venu, na levom listu. Interesuje me da li bi iko od specijalizovanih doktora pristao da je odstrani operacijom, pošto njoj, koliko shvatam, nema leka? Mažem je hepatrombinom, tuširam hladnom vodom, masiram, dovoljno se krećem, itd., no došla sam do informacije da se proširene vene jedino zauvek mogu otkloniti operacijom. Pojavila se negde oko Nove godine.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Nisam siguran da li u Vasim godina to treba raditi, jer cete mozda nove prosirene vene tek dobiti u toku i posle trudnoce - pa je bolje sacekati do tada, osim ako Vam to nije bas veliki estetski problem.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 4:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Prvo je potrebno postaviti dobru dijagnozu, dakle eko-kolor doppler. Vene se mogu riješiti laserskom endokavitarnom sklerozacijom koja je puno nježnija nego stripanje (čupanje). Ako bude sve kako treba, trebalo bi proraditi u Beogradu i Požarevcu možda već ove godine.
Dve su stvari beskrajne...svemir i ljudska glupost
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 16, 2007 11:34 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I ja imam jednu prosirenu venu od malena. Prvo je bila prosirena samo u delu iza kolena,ali sada je pocela da se spusta i ka listu i penje na butinu.Inace imam 21 god.
Koliko zaista moze da pomogne hepatrombin i tusiranje hladnom vodom kad je to u pitanju? zanima me i da li je dobro da pijem pilule za kontracepciju u tom slucaju(imam policisticne jajnike,pa su mi date kao terapija),posto pise da mogu da izazovu trombozu?
Koliko zaista moze da pomogne hepatrombin i tusiranje hladnom vodom kad je to u pitanju? zanima me i da li je dobro da pijem pilule za kontracepciju u tom slucaju(imam policisticne jajnike,pa su mi date kao terapija),posto pise da mogu da izazovu trombozu?