Nekih desetak dana sam bio pod uticajem promaje (bar 6-8 sati dnevno) i kao posledica toga (moje mishljenje) je doshlo do potpune zategnutosti misica u predelu lopatice, vrata, ramena i leve ruke - bol koji se javlja je najjachi u predelu lakta i podlaktice i intenzivan je prilikom sedenja...
Prvo sam posetio neuropsihitra koji je konstatovao cervikobrahijalni sindrom i dao terapiju: kapsule Parafona 3x2, Naksetol 2mg 2x1, Chymoral forte 3x2 i Bensedin 5mg 2x1. Kako posle 2 dana nije doshlo do smanjenja bolova dodao je 6 dana injekcije KETONAL 2x1 (12kom), Lemod solu 40mg 1x1 (6kom) i B Complex 1x1 (6kom) - kao posledica je doshlo do blagog smanjenja bolova i blagog opushtanja mishica ali bol nije prestao.
Uradjen je i RTG C dela kichme i dr spec. ortopedije je postavio dijagnozu Spondylosis ver lumbalis gravis(G) pa je prepisao Movalis 1 dnevno i Tetrazepam 1x uveche + preporuka za fizikalnu terapiju... MR
Ja sam ubedjen da mi svi ovi bolovi potichu usled dugotrajne promaje a spondiloza koja je utvrdjena za sada mi ne zadaje problema ali ce verovatno u buducnosti (imam 40 godina)
Primio sam i blokadu (bez rezultata) kao i injekcije Trodona - ni to nije delovalo
Napominjem da sam potpuno pokretan bez ikakvog bola pri pokretanju vrata jedino shto je prisutan taj stalni bol u levoj ruci koji mi ne dozvoljava da radim (grafichki dizajner, kompjuter) a i otezava mi voznju - misici u ramenom delu su prezategnuti ali polako popushtaju
Promaja ili spondiloza - pitanje je sad?
p.s. planirao sam da 11.08 idem na more kolima, sada nisam bash sposoban za dugu voznju - ima li nade da se dovedem u red za ovako kratko vreme (vec sam nedelju dana pod terapijama)
Dugotrajno izlaganje promaji....
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pa Vase tegobe su uzrokovane spondilozom, a drasticno pogorsane tom promajom. Ima nade da se sredite do 11. 08. ali to nece biti lako. Pre svega morate apsolutno da mirujete, jer i najmanji pokret sprecava te misice da se potpuno opuste. Nadalje, stavljajte suvo, toplo na bolna mesta, te nakon toga masaza nekim antireumatskim kremama. Takodje preporucujem tople kupke uz lagano istezanje tih misica. Mnogi se sa ovom terapijom ne bi slozili, ali meni je nebrojeno puta pomogla u slicnim situacijama. I naravno, nastavite sa analgezijom, moze taj Movalis i Tetrazepam uvece.
Sve najbolje.
Evo josh nekih informacija vezanih za moj problem radi boljeg uvida
- sedim najmanje 12 sati dnevno za kompjuterom
- kretanje je samo koliko da odem do prodavnice (duza relacija - kolima)
- izuzetno malo spavam
- ovaj rezim sprovodim zadnjih 15 godina
Primetio sam i da su mi ruke od lakta na dole hladnije pa sam pocheo da uzimam Ginko Biloba kapsule. I pored tetrazepama uveche budim se oko 4-5 izjutra sa bolovima u ruci pa ili shetam ili uzmem neshto protiv bolova (nimulid uglavnom) - tokom dana odmaram shto vishe, koristim BenGay kremu i neku narodnu medicinu (andol+mentol+komovica) ali nekako, po mojim shvatanjima, sve to suvishe sporo deluje
I josh neshto, primetio sam da se zategnutost mishica premeshta - vrat, plecka, rame - popusti pa ponovo zategne
Zahvaljujem najiskrenije na odgovoru
- sedim najmanje 12 sati dnevno za kompjuterom
- kretanje je samo koliko da odem do prodavnice (duza relacija - kolima)
- izuzetno malo spavam
- ovaj rezim sprovodim zadnjih 15 godina
Primetio sam i da su mi ruke od lakta na dole hladnije pa sam pocheo da uzimam Ginko Biloba kapsule. I pored tetrazepama uveche budim se oko 4-5 izjutra sa bolovima u ruci pa ili shetam ili uzmem neshto protiv bolova (nimulid uglavnom) - tokom dana odmaram shto vishe, koristim BenGay kremu i neku narodnu medicinu (andol+mentol+komovica) ali nekako, po mojim shvatanjima, sve to suvishe sporo deluje
I josh neshto, primetio sam da se zategnutost mishica premeshta - vrat, plecka, rame - popusti pa ponovo zategne
Zahvaljujem najiskrenije na odgovoru
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pa to je to. Ne znam sto se toliko opirete. Vasha kicma pati. Ne mozete ovako dalje, odnosno mozete, ali cete imati mnogo gore tegobe. Moj savet Vam je hitno da pocnete sa plivanjem, koje dokazano najbolje deluje na kicmu, a i ceo lokomotorni aparat. Nikakve kreme, pomade, tablete, bombone i gluposti tu ne pomazu. U akutnoj fazi bola analgetici malo kupiraju bol, ali pravi lek je fizikalna terapija, odnosno vezbe. Pocnite svaki dan da plivate, isprva po malo, a zatim sve vishe, dok ne dogurate do 2000 metara, malo smanjite voznju autom a vishe pesacite, i videcete koliko cete se bolje osecati.
Sve najbolje.