DermaMedica-zacepljene pore

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Hejli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 10:03 am

DermaMedica-zacepljene pore

Post od Hejli »

Ova farmaceutska kuca proizvodi dve kreme (zapravo gelove) za masnu i problematicnu kozu. Jedna je Seboderm, a druga Acnaquit. Aktivni princip je retinol, pa posto sam citala da je retinol dao odlicne rezultate u otklanjanju belih i crnih mitisera, tj. zacepljenih pora, zanima me da li je iko probao neki od ovih proizvoda.
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

odgovor

Post od make-up artist »

kao kozmeticar i sminker sa karijerom i iskustvom od 15 god sa radom u vrsnom salonu jasna,smatram se kompetentnom da odgovorim na vasu temu. Moj savet je da svaka krema teske teksture tipa ove za prociscavanje uredu ne za zatvaranje pora nikako. Koza kao nas najveci organ mora da dise zato je treba negovati,mitiseri i akne se otlanjaju iskljucivo komedopresijok tj istiskivanjem, koristite po savetu vaseg kozmeticara adekvatne kreme za negu vase koze nikako ne isprobavati najnovije kreme sa sto boljom reklamom,pazite se alergija koje mogu ostaviti trajni beleg na kozi. Zato oprez to je moj savet, a za ovu kozmetiku nisam cula necu da je komentarisem ,stojim samo iza preparata sa kojima radim i koje sama isprobam,ako pronadjem ovu kozmetiku sigurno cu je probati i dati vam svoje misljenje.
Hejli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 10:03 am

Post od Hejli »

Hvala na odgovoru!
Da, definitivno na cedjenje mitisera treba ici samo kod kozmeticara, ali prosto malo je onih koji sebi mogu da priuste redovne odlaske na tretman. Inace, ove kreme spadaju u medicinsku kozmetiku (uopste nema reklamu, preporicio mi je farmaceut), farmaceuti kazu da je proverena krema i vrlo delotvorna, ali sam htela da cujem iskustva ako ih uopste ima. Ja bih koristila posle tretmana za odrzavanje koze nesto sto ce spreciti zapusavanje pora, ali na takav preparat nisam jos naisla. Mnoge kreme su dale kraci ili duzi razultat, ali se posle stanje vraca na staro. Ako imate neki predlog za kremu za negu masne koze, slobodno recite :D
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

Post od iguana »

koristim exfoliac 10 (to je sa aha kiselinama,maze se ujutru i uvece),pise da nije fotosenzitivna pa ne ostaju fleke pri dodiru sa suncevim zracima,lako upija,izbledjuje flekice i sprecava gomilanje sebuma u porama,kao i nastanak komedona.Probaj ako si u prilici,uzmi prvo testere da ne das pare ako ne koristi.Srecno :D
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
Odgovori