Imam 22 godine i pre nekih 3 meseca pocele su da mi se masovno javljaju na licu bubuljice koje su obilno gnojile i stalno su gnoj vracao cak i kada deluju skroz izcedjeno.
Dermatolog mi je rekao da pijem neki antibiotik i da bubuljice mazem klindamicin gelom. Da lice perem samo sapunom, nikako sredstvima koja sadrze alkohol i sl... To sam sve ovo vreme i radio.
Gotovo sve stare bubuljice koje su ranije gnojile su se sada osusile, ali i dalje su na licu kao male crvene ranice.. ponekad se desava da opet pomalo zagnoje. Medjutim, pored njih se s vremena na vreme jave i one velikeee gnojne bubuljice koje su kako kazu "podkozne". Tacno se pod prstom mogu osetiti grudvice gnoja.. Umeju i da bole, i vremenom ili puknu i ostane jos jedna takva ranica, ili se povuku same od sebe (ali za to treba barem 2 nedelje).
Da li mi neko blize moze reci o cemu se zapravo tu radi? zbog cega se javlja sav taj gnoj, i zasto su ranice stalno crvene i jako sporo zarastaju?
evo i neki slika.. ove male crvene tacke su ranice koje su ostale nakon drenaze gnoja.. a ova velikaaaa tacka na jednoj slici je zapravo ta podkozna bubuljica..

Hvala unapred svima na odgovoru:)
[/img]