Poštovanje!
Ovde sam prvi put i želeo bih da postavim pitanje vezano za ortopediju jer imam veliki problem.
Naime, pre 3 meseca pojavio se otok na članku leve noge i stezalo me je, otišao sam kod fizijatra i on mi je dao posle snimanja noge diklofenak injekcije i hepantrombin gel.Ali ni posle mesec i po dana vucaranja kod njega ništa bolje nije bilo, naprotiv i ono malo što sam mogao da se oslonim na nogu je nestalo i pojavio se jači bol. Zatim sam otišao kod ortopeda koji me je posle prvog pregleda savetovao da stavljam nogu u toplu vodu i da dalje mažem sa hepantrombin i kontrola za 2 nedelje. Na kontroli me je opet snimao i utvrdio je marš frakturu ne na članku i stopalu nego više na tibiji gle uopšte nemam nikak otok i preporučio mi je strogo mirovanje mesec dana.Danas sam opet bio kod njega i ništa bolje nije nego je otok još veći a noga mi je stalno modra naročito kada nije ispružena. Poslao me je da uradim sada analize krvi i da me posle šalje na fizijatriji.
Voleo bih da mi odgovorite o čemu se ovde radi, jer lutam od lekara do lekara i nemam nikakav konkretan rezultat.
Unapred zahvalan
marš fraktura
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Zaista je neverovatno koliko ortopedi iz eminentnih kuca nemaju saznanja o
stetnom uticaju toplih kupki na traumatizovanim podrucjima,a o upotrebi staka i stapova da ne govorim.Uglavnom mi dolaze pacijenti koji nisu obuceni za hod sa stakama jer im ortoped nije rekao da se i to mora savladati ili posle skidanja gipsa jednostavno kazu -ko nov si samo sto vise hodaj i koristi tu nogu(ruku sta vec)-
Mozda bi neki okrugli sto o zajednickim problemima mogao da resi ovaj problem?!
stetnom uticaju toplih kupki na traumatizovanim podrucjima,a o upotrebi staka i stapova da ne govorim.Uglavnom mi dolaze pacijenti koji nisu obuceni za hod sa stakama jer im ortoped nije rekao da se i to mora savladati ili posle skidanja gipsa jednostavno kazu -ko nov si samo sto vise hodaj i koristi tu nogu(ruku sta vec)-
Mozda bi neki okrugli sto o zajednickim problemima mogao da resi ovaj problem?!