Već 4-5 meseci imam bolove u kolenu (ispod češice, sa obe strane, i iza tetive). Ne mogu normalno da hodam, ne mogu da se oslonim na tu nogu kako treba, imam problem kada sedam, kada ustajem, ne mogu u čulanj, ne mogu da skočim jer me jako zaboli, kada idem uz stepenice takođe jako boli. Išao sam prvo kod sportskog lekara, i ona me je poslala kod kineziterapeuta mesec dana na terapije (laser, struja, magnet). Doktorka je sumnjala prvo na ligamente ili isforsirani napor, ali htela je prvo sa tim terapijam da proba da vidi hoće li pomoći. To nije ništa pomoglo, poslala me je dalje kod ortopeda. Uradio sam snimak kolena, njemu se ne vidi da je povreda, i ortoped mi je rekao da idalje strogo mirujem, da se smire refleksni bolovi i da ostane samo uzročnik, i da je verovatno meko tkivo, ligamenti, meniskus... Zakazao mi je kontrolu, na koju sam otišao. Ušao sam u ordinaciju, ortoped se odnekud pojavio, i uzeo je da mi pregleda pogrešnu nogu, nepitajući ništa, i konstatujući da mi nije ništa(inače pregledao je maksimalno 15 sekundi bukvalno, cimajući je gore dole), na šta ja kažem da je pregledao pogrešnu nogu a on me pogleda, baci pogled i na drugu nogu cimne je bukvalno jednom-dva puta, i kaže da sam slobodan i da mi nije ništa, samo da nosim kolenicu, koju mi je preporučio već 5 puta i nosim je već 2 i po meseca.
Pukao mi je film, vozaju me već mesecima tako i nisu ni pokušali da saznaju šta mi je, ortoped me ni jednom nije saslušao šta imam da kažem. Rešio sam da ne idem više tako kod ovih državnih doktora, ovaj poslednji "pregled" mi je prelio čašu. Samo su pretpostavljali tako i nikada mi niko nije reko ništa konkretno.
Čuo sam, i dobio neku preporuku za doktora Slađana Timotijevića koji u Beogradu ima privatnu kliniku, koliko sam ja zapamtio. Ali mi ništa više nije rečeno. Molio bih ako neko zna nešto o doktoru i klinici - ko je, šta je doktor, kakvu kliniku ima, jel to neka ortopedska klinika, ili ako ima neki kontakt podatak da napiše. Neka iskustva ako neko ima sa ovakvim problemom....
Nadam se da sam lepo objasni moj problem.
I jedno veliko hvala unapred!
Problem sa kolenom
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Imam 18 godina, 9 godina sam trenira košarku, ali se već tri godine ni sa čim ne bavim. Šta je prethodilo ne znam, tako je počelo da boli, pre svega tetive iza, mislio sam proćiće i vukao to tako neko vreme, dok sam mogao i dok nisam shvatio da neće proći. Odprilike boli me jedno 4-5 meseci.
Snimak

Bolove imam nekad i u mirovanju, ali su najizraženiji pri ustajanju posle dugod sedenja, u pokušaju čučnja i kada savijem nogu u kolenu.
Danas sam bio kod mog sporskog lekara, doktorka je primetila da možda imam malo slabiju muskulaturu oko tog kolena i da je to možda uzrok. Takođe mi je i stopala gledala i kazala da bi možda trbala peta malo da mi se digne sa uloškom. Dala mi je novi uput za normalnog doktora, kod kojeg bi trebao uskoro da pređem, a ako ni to ne bude onda ću definitivno ići kod privatnika.
Što se tiče te bandaže koju mi je famozni ortoped preporučio i rekao da je nosim ceo dan, danas su mi doktorka i moj terapeut rekli da ni slučajno ne nosim više ceo dan jer od toga atrofira mišić, kada se tako nosi! Da nosim samo pri fizičkim aktivnostima.
Mogu da okačim i slike kolena, pa da, odprilike, obeležim mesta gde me boli, ako će to nešto pomoći...[/img]
Snimak

Bolove imam nekad i u mirovanju, ali su najizraženiji pri ustajanju posle dugod sedenja, u pokušaju čučnja i kada savijem nogu u kolenu.
Danas sam bio kod mog sporskog lekara, doktorka je primetila da možda imam malo slabiju muskulaturu oko tog kolena i da je to možda uzrok. Takođe mi je i stopala gledala i kazala da bi možda trbala peta malo da mi se digne sa uloškom. Dala mi je novi uput za normalnog doktora, kod kojeg bi trebao uskoro da pređem, a ako ni to ne bude onda ću definitivno ići kod privatnika.
Što se tiče te bandaže koju mi je famozni ortoped preporučio i rekao da je nosim ceo dan, danas su mi doktorka i moj terapeut rekli da ni slučajno ne nosim više ceo dan jer od toga atrofira mišić, kada se tako nosi! Da nosim samo pri fizičkim aktivnostima.
Mogu da okačim i slike kolena, pa da, odprilike, obeležim mesta gde me boli, ako će to nešto pomoći...[/img]
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ne morate dalje nista da kacite, na snimku se sve lepo vidi. Vi imate pocetni osteohondritis na lateralnom kondilu tibije. Naravno da se ovako nesto potvrdi dobro bi bilo uraditi artroskopiju kolena, eventualno i malo ocistiti od priraslica. Terapija za osteohondritis glasi mirovanje i lekovi na bazi glukozaminoglikana i hondroitin sulfata. To za atrofiju misica i da Vas za to boli je stravicna budalastina. Oporavak je dug. Za nesto brze rezultate imate injekcije Hyalgana (Orthovisc) koje se daju direktno u zglob. Medjutim ova terapija je nesto skuplja, 35 evra kosta jedna injekcija a Vi tokom 5 nedelja treba da primite 1 nedeljno. I ja ne znam da li ima da se nabave kod nas, u Madjarskoj znam da se prodaju po ovoj ceni.
Sve najbolje.
Hvala Vam puno Miodrže. Vi ste prvi koji mi je konkretno nešto rekao, što se tiče kolena.
Inače za taj snimak, su mi rekli da je sasvim u redu, i da se na njemu ne vidi ništa, tj. povreda, koju su izgleda svi samo tražili.
Želeo bih Vas još nešto pitati, lekovi na bazi glukozaminoglikana i hondroitin sulfata - da li su to lekovi za hrskavicu, za koju je doktorka takođe pominjala nešto, i čini mi se da je pomenula i glukozaminoglikan i hondroitin sulfat kao lek.
I ako biste mogli da mi pojasnite malo tu povredu, onako na srpskom, narodskim jezikom. I šta predstavlja ta artoskopija?
Inače za taj snimak, su mi rekli da je sasvim u redu, i da se na njemu ne vidi ništa, tj. povreda, koju su izgleda svi samo tražili.
Želeo bih Vas još nešto pitati, lekovi na bazi glukozaminoglikana i hondroitin sulfata - da li su to lekovi za hrskavicu, za koju je doktorka takođe pominjala nešto, i čini mi se da je pomenula i glukozaminoglikan i hondroitin sulfat kao lek.
I ako biste mogli da mi pojasnite malo tu povredu, onako na srpskom, narodskim jezikom. I šta predstavlja ta artoskopija?
Edit:
Nije potrebno da mi pojasnite povredu, našao sam na internetu objašnjenje za osteohondritis i naišao sam na podatak da može i da se uradi transplatacija hrskavice u dva artoskopska zahvata i da je oporavak od toga relativno brz.
A posle ovoga, pretpostavljam i što se tiče tih lekova da se oni odnose na hrskovicu.
Hvala Vam još jednom.
Nije potrebno da mi pojasnite povredu, našao sam na internetu objašnjenje za osteohondritis i naišao sam na podatak da može i da se uradi transplatacija hrskavice u dva artoskopska zahvata i da je oporavak od toga relativno brz.
A posle ovoga, pretpostavljam i što se tiče tih lekova da se oni odnose na hrskovicu.
Hvala Vam još jednom.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da, ti lekovi su da kazemo sastojci hrskavice, i pomazu da se ona obnovi. Sto se presadjivanja tiche, jeste, postoji mogucnost, ali se u Vashem slucaju to ne bi radilo, niti bi trebalo, jer je povreda vrlo vrlo mala, i pored ovolike slike, ja sam koristio uvecanje. Znachi Vi samo odmirujte, i pocnite da pijete te lekove. Recimo Perigona je dobar preparat, ili Flex-A-Min complex. Nemojte da ocekujete cudo preko noci, jer je ponekad potrebno vishe meseci. I manite bilo kakvu aktivnost tog kolena, ona je sada kontraindikovana.
Artroskopija je operacija prilikom koje se zglob ne otvara nego se u isti ulazi preko 2-3 porta: kamerom, i pomocnim alatom, i sve se preko toga moze obaviti.
Artroskopija je operacija prilikom koje se zglob ne otvara nego se u isti ulazi preko 2-3 porta: kamerom, i pomocnim alatom, i sve se preko toga moze obaviti.
Sve najbolje.
Hvala Vam puno doktore! Sad znam šta mi je i konačno mogu da počnem da se lečim. Naravno sada imam i šta da kažem doktoru kod kojeg ću da idem i opet da ponesem te snimke, jer prethodni što su gledali ništa nisu uočili, i kao što ste videli što sam ranije napisao, svašta su nagađali. Sada im mogu ukazati na đta da obrate pažnju, šta ste mi Vi rekli.
Hvala Vam još jednom!
Hvala Vam još jednom!