Ovak radi se o decku koji ima 28 god., visok je 187cm. a tezak 96kg. Nije bolovao od nekih ozbiljnijih bolesti, nije pusac, a alkohol konzumira veoma retko u malim kolicinama. Zbog prirode posla bio je izlozen suncu i par dana se nije osecao dobro, po savetu dr. uradio je analizu krvi i rezultati su sledeci:
Glukoza 5,9 (4,2-6,4)
Trigliceridi 1,11 (do 1,7)
Holesterol 5,08 (do 5,2)
HDL 0,89 (od 1,3)
LDL 3,7 (do 3,5)
Index ateroskleroze 4,1 (do 3)
Urea 5,8 (2,8-7,2)
Kreatinin 85 (53-115)
Acidum uricum 279 (do 428)
Kalijum 4 (3,5-5,1)
Natrijum 144 (135-148)
Hlorid 103 (98-106)
Jedna obimna analiza
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja se izvinjava , ali se nesto desavalo pa mi je slalo ovako iseckane poruke i nisam uspela da postavim celu analizu. Ono sto u daljoj analizi nije uredu je LYM 1,38 (1,5-4,5). Ono sto je problem je njegovoa psiha. On je preplasen da ovo predstavlja pocetak dijabetesa, posto ima tri slucaja dijabetesa u blioj rodbini (baka, ujak ,tetka). Kada je radio analize pre sest meseci secer mu je bio 6,6 ali je pojeo uvece parce torte, pa kada je dva dana ponovi analizu bio je 5.8.
Sta vi mislite o tome.
Izvinite zbog ovakvih poruka
Sta vi mislite o tome.
Izvinite zbog ovakvih poruka
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Malo kasnim sa odgovorom!
Pod OGTT testom ( oralni test opterecenja glukozom ) se podrazumeva pracenje promena u koncentraciji glukoze posle oralnog opterecenja pacijenta sa 75 gr glukoze.
Tj.,ovako se moze dijagnostifikovati dijabetes ,ili kada je u pitanju metabolicki poremecaj umerenog karaktera, tj kada se sumnja na intoleranciju na glukozu, obicno kod tih granicnih vrednosti secera u krvi.
Test uopste nije strasan.Prvo se pacijentu izvadi krv, odredi vrednost glukoze. i tada se pije 75 gr glukoze rastvorene u 300 ml vode.Nakon 2 h se ponovo vadi krv da se proprati metabolizam glukoze. Naravno pre testa i u toku testa postoje odredjena pravila kojih se morate pridrzavati, ali to ce vam biti objasnjeno u lab. gde vadite krv!
Nadam se da sam bila od pomoci. Sve najbolje!
Pod OGTT testom ( oralni test opterecenja glukozom ) se podrazumeva pracenje promena u koncentraciji glukoze posle oralnog opterecenja pacijenta sa 75 gr glukoze.
Tj.,ovako se moze dijagnostifikovati dijabetes ,ili kada je u pitanju metabolicki poremecaj umerenog karaktera, tj kada se sumnja na intoleranciju na glukozu, obicno kod tih granicnih vrednosti secera u krvi.
Test uopste nije strasan.Prvo se pacijentu izvadi krv, odredi vrednost glukoze. i tada se pije 75 gr glukoze rastvorene u 300 ml vode.Nakon 2 h se ponovo vadi krv da se proprati metabolizam glukoze. Naravno pre testa i u toku testa postoje odredjena pravila kojih se morate pridrzavati, ali to ce vam biti objasnjeno u lab. gde vadite krv!
Nadam se da sam bila od pomoci. Sve najbolje!