Molim tumacenje KKS

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Ana81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 11:25 pm

Molim tumacenje KKS

Post od Ana81 »

Postovani ,majka sam tri i po mesecne bebe kojoj je radjena krvna slika na osnovu bledunjavog izgleda i izraziti svetlih usnica!!!
Nalaz je sledeci:
WBC 8.4
RBC 3.59
HGB 98
HCT 0.286
MCV 80
MCH 27.2
MCHC 341
RDW 10.2
PLT 385
MPL 6.9
Zanima me da li je dete anemicno i ako jeste posto sisa da li je izmedju ostalog to moja krivica,jer sam i sama anemicna?!
Uostalom da li i cinjenica da zivimo u zagadjenom gradu(Pancevo)i da sam se trovala tri puta za vreme trudnoce-imam lekarske analize krvi -ukazuje da je mozda to uzrok anemiji?
Koji je sada korak ka poboljsanju njene i moje krvne slike?
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

Jeste, hemoglobin (a verovatno i Fe) su niskiHGB=98 a normalno je od 120-170...takodje ima previse trombocita, obratiti paznju na to PLT=385 zbog hiperkoagulacije i ugrusaka. Takodje su mu i leukociti pri vrhu za ovo doba. Ispatati moguce upale, temperaturu...Bilo bi pozeljno otici na planinu ali u okviru mesta koje ima hitnu medicinsku pomoc ili lekara. Kopaonik, Zlatibor...ili u selo (vise nadmorkse visine >500m). Sto dalje od prokletog Panceva...
Ana81
Novi član
Novi član

Post od Ana81 »

Kicha hvala na odgovoru!!!!
Mojim mukama ipak nije kraj posto smo od pedijatra dobili da pijemo sirup Ferrum-lek 2*2ml.medjutim malecka mi je tri dana dok sam joj davala sirup PODIVLJALA!!!!
PLAKANJE ,NESPAVANJE,RAZDRAZLJIVOST PROSTO DA POLUDIS!!!!
U svakom slucaju tragamo za povoljnim smestajem na Zlatiboru (najblize nam je)ali tesko cene su za mene previsoke! Vise nemam ideju sta cu :-?
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

Ovako: bilo bi pozeljno uraditi analizu serumskog gvozdja i sta ide uz to (transfereze...) i sedimentaciju zbog eventualnih upala. Imajte na umu da je gvozdje tesko za zeludac i davati ga samo uz hranu i dosta tecnosti pocevsi sa malim koliciniama. Takodje davati komplexe vitamina B. Sve ce biti u redu, ali sadasnjem coveku pogotovo u zagadjenim sredinama potrebni su dodatni sinergijski suplementi (vitamini+minerali+enzimi+koenzimi...40-ak njih) tromesecna doza Jameison Power for Men je 20e ali nadjite nesto prilagodjeno uzrastu zbog gutanja, inace su daleko podnosljiviji i bolji od domacih splacina tipa oligovit i Ferum-lek. Mozda je bolje razmisliti o intramuskularnim akutnim injekcijama gvozdja za pocetak. Sto se dojenja tice nije uzrok anemije, ali je svakako pozeljno da za sebe uzimate ove Kanadkse suplemente iako su namenjeni prevashodno muskarcima uzimajte 1x dnevno svaki dan, time ce i vase mleko biti zdravije a samim time ste resili 50% problema vaseg deteta. Zato trk u apoteku po strane suplemente jer je 20e za tri meseca zaista smesno. Sve najbolje!
Ana81 napisao:Kicha hvala na odgovoru!!!!
Mojim mukama ipak nije kraj posto smo od pedijatra dobili da pijemo sirup Ferrum-lek 2*2ml.medjutim malecka mi je tri dana dok sam joj davala sirup PODIVLJALA!!!!
PLAKANJE ,NESPAVANJE,RAZDRAZLJIVOST PROSTO DA POLUDIS!!!!
U svakom slucaju tragamo za povoljnim smestajem na Zlatiboru (najblize nam je)ali tesko cene su za mene previsoke! Vise nemam ideju sta cu :-?
Ana81
Novi član
Novi član

Post od Ana81 »

Kicha hvala na savetima!!!
Totalno shvatam o cemu pricas,jer zaista 20 eu je i premala cena ako ce njoj biti bolje!!!
Jos jednom HVALA!!!!! :D :D
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

Jos nesto: pozeljno je nabaviti neki bolji jonizator/ozonizator za do 50m2 recimo Medisana Neotec XJ-2000 ili Plasma. Cak su i Nemacke klinike u Swartzwald oblasti zbog vruceg vetra fena ovo postavili u aircone i smanjili smrtnost i povecali ozdravljenja. Takodje, nabaviti bokal filter za vodu npr. Brita ili Barrire (20e) negde pise da se filter menja na 1mesec a negde 3 slobiodno terjate 3 meseca filteri su odlicni i staju 5e). One Jamieson Power pilule ima ih 90 (1x dnevno iako pise 3x dnevno) i distribuira i kontrolise ih Ivancic&Sinovi pa ih ima u njihovim apotekama.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

a1
Poslednja izmena od Kicha u Sub Jul 28, 2007 5:46 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

Jos nesto: pozeljno je nabaviti neki bolji jonizator/ozonizator za do 50m2 recimo Medisana Neotec XJ-2000 ili Plasma. Cak su i Nemacke klinike u Swartzwald oblasti zbog vruceg vetra fena ovo postavili u aircone i smanjili smrtnost i povecali ozdravljenja. Takodje, nabaviti bokal filter za vodu npr. Brita ili Barrire (20e) negde pise da se filter menja na 1mesec a negde 3 slobiodno terjate 3 meseca filteri su odlicni i staju 5e). One Jamieson Power pilule ima ih 90 (1x dnevno iako pise 3x dnevno) i distribuira i kontrolise ih Ivancic&Sinovi pa ih ima u njihovim apotekama. Izvinite na intimnom pitanju, da li ste razvedeni ili udati? Pitam jer je lakse sve udvoje. Sve najbolje!
Ana81
Novi član
Novi član

Post od Ana81 »

Kicha,svaka cast,jonizator imam vec cetri god,od momenta kada je mm-u ustanovljena alergija na bukvalno SVE!!!!!
Takodje vec dve god imam aparat za filtriranje vode,od momenta kada mi je starija cera imala ceste upale mokracnih kanala,pa smo s tim resili problem!!
Za proizvodni program Ivancic&Sinovi znam sve jer su mi prijatelji skoro doneli !!
I da Kicha udata sam,ali suprug mi je smenac pa kad je slobodan priskace u pomoc!!! :D :D
Odgovori