cervikolumbalni sindrim

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kataj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:59 pm

cervikolumbalni sindrim

Post od kataj »

Ro vratne kicme:unkovertebralni osteofiti u nivou C5-6-7.Ispravljena fizioloska lordoza.LS kicme:suzenje L5S1 zglobnog prostora.Povisen tonus u misicima vrata i duz kicme.suzeni Lorencovi trouglovi u manjem stepenu.Rotacija karlica.

Inace imam 29 godina i fizijatar ne moze da se nacudi u kakvom mi je stanju vratni deo kicme.Mene sve zivo boli mesecima, cesto i usi,imam glavobolje, leva polovina ledja (tacnije oko lopatice),krsta,bolovi, u nogama,u stopalima, dok sedim trnu mi noge iz stopala, trnu i dlanovi,osetim nekad kao da me nesto prostreli u nogama.bila sam i na pregledu kod neurologa,reumatologa,sve je u redu.EMNG je uredan.
Ovakvo stanje traje mesecima,nakon prelezanog gripa.prepisane su mi vezbe i krenula sam na plivanje.
Ima li sanse da se tu nesto popravi?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Sto se Vasih tegoba tiche, da, ima sanse da se popravi u velikoj meri ako se budete striktno drzali higijensko-dijetetskog nacina zivota, i budete aktivni sa vezbama. Ali nije za ocekivati da se RTG slika bitnije promeni. Kako je Vama ipak najvaznije da budete bez tegoba, najvaznije je da sto vise vezbate, i bicete zadovoljni.
Sve najbolje.
kataj
Novi član
Novi član

Post od kataj »

Hvala na odgovoru!e sad nije mi bas jasno oko dijete,ja nemam problema sa viskom kilograma(162/51).jel to mislite na buducnost?trudicu se da se ne ugojim madda su meni veci problem slabi trbusni i ledjni misici,uopste nemam misicnu masu jer se niakda nisam bavila sportom samo povremeno,rekreativno.malo sam zbunjena jedan fizioterapeut mi je rekao da ne vozim bicikl i rolere,ne znam zasto?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Zbog prinudnog polozaja kicme prilikom tih aktivnosti, a ti polozaji nisu blagotvorni po kichmu. Plivanje!
Sve najbolje.
skituljko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 26, 2006 6:58 pm

Post od skituljko »

Ne bih se slozio za bicikl. Svaciji lumbalni problem je prica za sebe. Kada sam imao naizrazenije tegobe usled diskus hernije veoma mi je pomogla voznja staticnog (sobnog) bicikla. Ono sto su mi preporucivali pored vezbi u vidu fizikalne terapije bila je i setnja. E vidite, meni je ta setnja nakon kratkog vremena umela da iritira nerv i uopste mi nije godila. Stoga sam se okrenuo biciklu posle koje sam se uvek osecao bolje i svezije a bolovi bili manje izrazeniji. Na nekim specijalizovanim sajtovima poput www.spine-health.com mozete pronaci kako se preporucuje i voznja bicikla (izmedju ostalog). Tako da vam je moj savet da probate bicikl, pa sami zakljucite da li vam odgovara ili ne. I naravno, plivanje vam je neprikosnoveni broj jedan, pa tek onda sve ostalo. Sve najbolje!
kataj
Novi član
Novi član

Post od kataj »

nisam mogla da se zahvalim,bila sam na putu,pogledacu sajt.
Odgovori