Da li neko zna, kada se radi operacija srca i otvara grudni kos sa cim se spoji grudna kost? Da li je to konac koji ce vremenom da se razgradi ili je to neka "zica" koja zauvek ostaje tu? Pitam iz razloga sto posle 9 meseci od operacije na snimku, na grudnoj kosti se vidi to sa cim je vezana.Izgleda ruzno, kao armatura vezana u masnice.Da li to ako je neka vrsta zice moze da stvara bol i da se oseti pod prstima?
Hvala
"Vezivanje" kostiju
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Hvala na brzom odgovoru! Da li to znaci da metalna zica ostaje tu zauvek, da li takav pacijent moze da radi pregled na skeneru, magnetnoj rezonanci?
Zanima me da li mogu da se stvaraju granulomi (ispravite me ako sam pogresila u nazivu) oko krajeva zice, Vi sigurno razumete na sta mislim i da li bi isti mogli da se uklone i kako?
Malo previse pitanja, jel da?
Pozdrav
Zanima me da li mogu da se stvaraju granulomi (ispravite me ako sam pogresila u nazivu) oko krajeva zice, Vi sigurno razumete na sta mislim i da li bi isti mogli da se uklone i kako?
Malo previse pitanja, jel da?
Pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Zica moze da se izvadi, ali se uvek procenjuje da li je operacija uklanjanja zice, zavrtnja ili nekog treceg metalnog implantata rizicnija od mogucih problema koji mogu da se jave ukoliko metal ostane u telu.
Sto se tice granuloma, sanse za njihovo nastajanje su minimalne jer se poslednjih decenija koriste materijali koji mnogo manje iritiraju organizam.
Za snimanje na skeneru nema problema, ali snimanje na magnetnoj rezonanci moze da bude problematicno pa ipak treba konsultovati radiologa pre snimanja.
Sto se tice granuloma, sanse za njihovo nastajanje su minimalne jer se poslednjih decenija koriste materijali koji mnogo manje iritiraju organizam.
Za snimanje na skeneru nema problema, ali snimanje na magnetnoj rezonanci moze da bude problematicno pa ipak treba konsultovati radiologa pre snimanja.