Bol u potkolenici i clanku pri trcanju

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Brolly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:23 pm

Bol u potkolenici i clanku pri trcanju

Post od Brolly »

Evo o cemu se radi.

Imam 19 godina i dosada sam se slabo, gotovo nikako, bavio fizickim aktivnostima, ako ne racunamo teretanu i sl. E sad, nedavno sam krenuo sa jutarnjim trcanjem. U pocetku sam imao bol u plucima koji je vrlo brzo, posle 3-4 trcanja nestao, i sada se javio drugi problem - bol u donjem delu noge (u kostima obe potkolenice i clanka).

Ovaj bol se javi vec nakon 6 minuta trcanja (sa pauzama). I tada, nakon 10 minuta treninga prisiljen sam da obustavim trcanje, i sto je najgore, ne zato sto su mi misici slabi ili sto nemam kondicije, vec zato sto su mi kosti slabe. A trcim tek 5-6 dana.

Zanima me da li bih trebao da napravim pauzu od nekoliko dana ili da svakog dana i po vise pute dnevno po malo trcim dok bol ne nestane?

PS Nakon sto se vratim kuci sa trcanja, potrebno mi je 10-15 minuta da lezim na krevetu i mirujem dok bol ne nestane.

Unapred hvala.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Mislim da ni pauza tu nece pomoci, da ce tegobe da se pogorsavaju ako ne prestanete sa trcanjem. Mozete da pokusate da trcite vrlo lagano, i vrlo malo jedno 2 nedelje, uz obilno zagrevanje pre svakog trcanja. Moguce je da se ne zagrejete,i da zato imate tegobe. Ako ni nakon svega ovoga tegobe ne prestanu, mislim da necete moci da trcite.
Imao sam slican problem, i morao sam da prestanem sa trcanjem. Ovo je inace cest problem kod gojaznih osoba, tako da ako jako zelite da trcite, moracete pre toga i da oslabite. Najredje se ove tegobe javljaju bog recimo nepravilnog trcanja, znachi morate da trcite na prstima, nikako celim stopalom.
Sve najbolje.
Brolly
Novi član
Novi član

Post od Brolly »

miodrage napisao:Moguce je da se ne zagrejete,i da zato imate tegobe.
Tako je... Na to sam zaboravio. Ali ja uopste ne trcim brzo, moj tempo trcanja je prilicno spor. Ali mogu pokusati tako.
miodrage napisao:Ovo je inace cest problem kod gojaznih osoba, tako da ako jako zelite da trcite, moracete pre toga i da oslabite.
Ja nisam gojazna osoba. Imam visak kg, ali na visini 175-180cm imam 87kg i smatram da nisam preterano debeo. Znam i mnogo tezih ljudi od mene koji bez problema mogu da trce. Ne shvatam zasto ja ne bih mogao... :(
miodrage napisao:morate da trcite na prstima, nikako celim stopalom.
Jos jedna greska koju sam pravio. :( Hvala na savetima. Ja kao da sam isprogramirano radio sve suprotno od ispravnog.
miodrage napisao:Ako ni nakon svega ovoga tegobe ne prestanu, mislim da necete moci da trcite.
Nadam se da do ovoga nece doci. :x

Hvala. Pokusacu da uradim tako kao sto ste mi rekli. Nadam se da ce upaliti...
Adam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 12:08 am

Post od Adam »

Problem koji imas je vezan za ravna stopala.Trebalo bi da se raspitas za neke uloske pa da krenes da ih nosis,kako bi ti smanjili bol koji imas u nogama.
Imao sam slican problem,pa kada sam otisao kod fizijatra na pregled on mi je to preporucio,ali to mora da se nosi intezivno svaki dan po nekoliko meseci u zavisnosti od slucaja.
Brolly
Novi član
Novi član

Post od Brolly »

A zna li se koliko kosta takav ulozak? Nadam se da nije nesto preterano?
Adam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 12:08 am

Post od Adam »

Najbolje bi bilo da ako zivis u Beogradu odes u Piramidu na Novom BG,tamo ima jedna 'ordinacija' da kazem (mislim da se zove Viva ili tako nesto),u kojoj vrse pregled i daju ti odgovarajuce uloske.To sve kosta oko 2000 dinara,tako da nije mnogo.
Brolly
Novi član
Novi član

Post od Brolly »

hehe... Odlucio sam da ignorisem ovo. A i pronasao sam nacin. Uzeo sam preskakalicu i pichim, preskacem s njom 1-2min i onda pravim pauzu. Ovako je bol manji a i kuci sam, tako da je mnogo lakse vezbati.. A i mogu duze vezbati ako nista drugo (jedno 40-45min sveukupno).

Ljudi, hvala na odgovorima, pozzz!
Odgovori