Razmak izmedju prstiju na nogama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Razmak izmedju prstiju na nogama

Post od girl_from_nowhere »

Imam 20 godina i od rodjenja razmak izmedju palca i kaziprsta na oba stopala. Pored toga imam i ravne tabane, ako je to bitno. Taj razmak mi ne pravi nikakve probleme, vec mi smeta estetski. Pa me interesuje postoji li neki nacin da se on smanji. Jedina ideja koju ja imam, a ne znam jel izvodljiva je da se nosi nesto kao steznik koji ce palac pribliziti ostalim prstima. Jel to uopste moguce, posebno u mojima godinama kad su stopala skroz formirana? Ili postoji i neki drugi nacin? Hvala unapred
Evo ovako to izgleda
Slika

A ovako bi trebalo da izgleda
Slika
informacija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 1:18 am

Post od informacija »

To je što je. To se ne može promeniti.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Jel si ti ortoped?
informacija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 1:18 am

Post od informacija »

Nisam ortoped, slicnu ideju imala je devojka koju znam, pa je pokusala da se "izleci". Dobila je odgovor od ortopeda koji ja iz pristojnosti ovde necu da ponavljam. :)
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Ako mogu da se ispravljaju cukljevi, mozda je i ovo moguce... Volela bih da cujem misljenje nekog ko se u to razume.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Razmak izmedju prstiju je povecan zbog toga sto je ugao izmedju kostiju donozja veci od uobicajenog (to su kosti stopala na koje se nastavljaju prsti). Pitanje je da li je do ovoga doslo zbog ravnih tabana, ili je to urodjena stvar.
Ako do sada niste nosili uloske za ravna stopala, probajte prvo sa njima (uz postepeno privikavanje na uloske, dakle svakih nekoliko dana malo produzite vreme tokom kojega su ulosci u obuci). Moguce je da to dovede do korigovanja polozaja prstiju.
Ako nosenje ulozaka ne da efekat, polozaj prstiju se moze korigovati operacijom.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Stavili ste 2 slike, ok, gde pishe da bi to tako trebalo? Nema nijedna ortopedska knjiga koja pishe da je jedno normalan a drugo nenormalan polozaj prstiju stopala. Da je neki veci deformitet, vec bi ste bili operisani. Sto bi se reklo: Ja tu nist' ne bi' dir'o!
Postoje neki ulosci za cipele, postoje neki korektori, postoji mogucnost operacije. Ova prva dva su tesko mucenje za stopalo, dugo traje, a rezultati nisu neki. Ovo poslednje jeste najelegantnije resenje, ali praviti mutilantnu operaciju na zdravim kostima, a bez ikakvog razloga je u najblazu ruku receno cista glupost. Manite se Vi svojih stopala, ona su takva kakva su, zbog toga ne treba imati komplexe jer mnogi ljudi imaju istu stvar. Neka Vam je to najveci problem u zivotu, i bicete vrlo srecna osoba.
Sve najbolje.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Koliko znam, ovaj problem imam odmalena. Kad sam bila mala preporuceno mi je da prstima hvatam neke loptice, to sam dugo radila al nije pomoglo.
Nosila sam i razne uloske za ravne tabane. Cula sam za neke koji se podesavaju prema stopalu, u stvari valjda im se visina podesava. Jel mislite da bi oni mogli da pomognu?
Miodrage, mozda ne pise ni u jednoj knjizi koji je pravilan polozaj prstiju, ali znamo svi koji je.
Jel ta operacija sigurna i jel sigurno da ce prsti stajati onako kako treba?
Ne znam samo zasto ste toliko ironicni. Na zalost imam mnogo vecih problema od stopala (ako se ona uopste i mogu nazvati problemom), samo sam postavila pitanje da li nekako moze da se promeni, a vi kao da sam vam ubila pola porodice. :roll:
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

girl_from_nowhere napisao: Miodrage, mozda ne pise ni u jednoj knjizi koji je pravilan polozaj prstiju, ali znamo svi koji je.
Pa koji je? Radi se o tome da tu nema nepravilnog polozaja prstiju, Vi nemate funkcionalne smetnje, bar niste ih naveli, nego samo da kazemo estetske. Niste naveli bolove, nemogucnost nalazenja udobne obuce... Analogno ovome, ja Vas pitam, koji je onda pravilan nalaz prstiju sake? Da li kaziprst treba da je jednak, kraci ili duzi od domalog prsta? Odgovor ne postoji. Kako god da je, tako je. Prsti stoje kako stoje, bitno je da je funkcija ocuvana.
Ortopedija se bavi lecenjem funkcije lokomotornog aparatusa, a ne estetikom.
girl_from_nowhere napisao: Jel ta operacija sigurna i jel sigurno da ce prsti stajati onako kako treba?
Ne mora da znachi, a sigurno je samo da ce taj zglob pre propasti. Radi se o tome da mlado zdravo tkivo ne treba dirati ni po koju cenu, osim u slucaju kada se to mora. A u ovom uopste ne mora.
Ja jesam ponekad ostar, izvinjavam se zbog toga, ali do nekih ljudi drugacije i ne moze da se dopre. Moj savet Vam je, prihvatite izgled svojih stopala takvim kakva su, i problem je resen.
Sve najbolje.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Pa nisam retardirana da ne mogu nesto da shvatim kad mi se normalnim tonom objasni.
Sve u svemu hvala vam na odgvorima.
Odgovori