Bol i zatezanje u peti
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Bol i zatezanje u peti
Vec duze vreme osecam bol u peti, kada se sagnem da podignem neki predmet. Osecam nekakvo strujanje, u jednoj odredjenoj tacki same pete. Zateze i imam osecaj da moze da pukne. Kada se ispravim - prestane. Osecaj je kao jaca elektrostimulacija, kao da me struja pogodi. Pri hodanju nemam tegoba, samo pri nekim pokretima gde telo mora da se povije. Da li neko zna od cega je to?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
preciziraj pojam savijanje ( ides li u cucanj ili se savijas u ledjima) i precizno definisi i lokalizuj tacku koja boli na peti.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
Bol se obicno javi kada posegnem za necim, kada se savijem u ledjima. Najcesce preko ogradice decje. Oseti se u centralnom delu pete, slicno je strujnom udaru, zacne me jako neprijatno. Pored toga i zateze ( ali samo u peti, na tom delu ), tako da imam osecaj da moze da pukne. Iskljucivo se javlja pri savijanju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ako se ne varam, imas iza sebe trudnocu?
predpostavljam da se radi o slabijim misicima stomaka koji treba da daju stabilitet trupu, a cesto se desava da se pri porodjaju i u kasnijim mesecima trudnoce za vreme pripremanja karlice za porod sakrum u odnosu na karlicu malo pomeri, pa je time put nerva koji vodi u nogu malo duzi i samim tim pri savijanju nema mogucnost da se "rastegne" bez da osetis taj bol. kreni uobicajenim putem pregleda, i predpostavljam da treba otici do fizioterapeuta koji bi trebalo da te instruise oko svakodnevnih aktivnosti sa takvom problematikom.
predpostavljam da se radi o slabijim misicima stomaka koji treba da daju stabilitet trupu, a cesto se desava da se pri porodjaju i u kasnijim mesecima trudnoce za vreme pripremanja karlice za porod sakrum u odnosu na karlicu malo pomeri, pa je time put nerva koji vodi u nogu malo duzi i samim tim pri savijanju nema mogucnost da se "rastegne" bez da osetis taj bol. kreni uobicajenim putem pregleda, i predpostavljam da treba otici do fizioterapeuta koji bi trebalo da te instruise oko svakodnevnih aktivnosti sa takvom problematikom.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.