Mozete li mi molim Vas dati savet?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Mozete li mi molim Vas dati savet?

Post od ontario »

Doktore posto sam vam prije pisala mnogo o mojim problemima ja opet imam pitanje i molbu za vase misljenje!
Zbog osteoartritisa u lumbar and cervical delu i jakih bolova u desnoj lopatici koji cu prisutni 24 sata,pogrbljene posture i spustenog desnog ramena i sa carpal tunel obadve sake obratila sam se doktoru za pomoc ponovo.Poslao me na snimanje gornjeg dela kicme i vrata i ako mi je to radeno prosle godine.Obratila sam se za pomoc fizioterapeutu i kiropraktiku koji su mi pogorsali stanje.Naime bole me obadve noge,ziganje u butinama,listovima i osecaj prolaska struje kroz citavu nogu sa prilicno jakim bolom u obadve pete.Dobila sam puno kila!Desna butna kost me boli kada stojimi i jako me brinu sada noge.Tesko mi je stajati na nogama !Osecam veliku slabost u kolenima!Imam osecaj da mi obadve noge otkazuju! :cry: Mozda ce te se smijati ali dosta cesto u toku dana prode me kao zima kroz citavu nogu od butine do stopala.Na lumbarnom delu sam primetila dosta velike "ciste"pored prsljenova koje se pomeraju na dodir i ponekad su malo bolne.Boli me donji deo stomaka!U kadi sam nesto prala i verujte mi NISAM IMALA SANSE DA SE ISPRAVIM dobrih petnaest minuta i to sve malo po malo jer jedino tako mogu.
Iskreno vam kazem da sam zabrinuta i nestrpljivo cekam nalaze snimanja koji ce biti iduce nedelje.Imam osecaj da mi se stanje pogorsava.
Recite mi sta da radim?Sta mi je sa nogama?Da li imam razlog za zabrinutost?Kakve su to dve "ciste"?Zasto mi je samo desna strana problem(desno rame,desna lopatica,desna butna kost,desna prva 2 rebra)?Zivim sa osecajem i bolom od 100 kila na mojim ledima vec puno godina ali sada zaista vise ne mogu da trpim bolove jer mi ometaju svakodnevni zivot.Lakse mi je kada lezim ali to nije moguce!Molim Vas savet :cry: :cry: :cry:
Please!!!! :P :cry: :cry:
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Postovana gospodjo, u dosta navrata ste se obracali i ovde i svuda po forumu za pomoc. Receno Vam je da Vam je jedina sansa da kako tako normalno zivite da sprovodite fizikalnu terapiju, da radite vezbe, da se pridrzavate higijensko-dijetetskog nacina zivota. Vi to ne sprovodite kako treba, to je i vishe nego ocigledno, ocekujete neku magicnu pilulu koja ce sve Vase tegobe da odnese. To nazalost, ne postoji.
Verujem da imate silne probleme i sa kicmom i sa rukama i sa nogama, ali najveci krivac ste upravo VI! Prihvatite cinjenicu da imate samo 2 izbora. Prvi je da smrsate, pocnete da se redovno bavite rekreacijom, do granice Vasih mogucnosti, koje cete postepeno pomerati sve vishe, a samim tim i tegobe ce da Vam budu manje. Drugi izbor je da nastavite sa svojim dosadasnjim nacinom zivota i da gledate kako Vam se stanje pogorsava. Nije mi jasan taj Vas karpalni sindrom koji stalno spominjete, to je stanje za operaciju, i nakon toga, recidiva vishe nema, niti moze da bude.
Takodje sam Vam rekao da se konsultujete i sa psihijatrom, jer je i vishe nego ocigledno da kod Vas i psihogena komponenta ima i te kako znacajnu ulogu.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

hvala

Post od ontario »

Postovani doktore,sta da ocekujem od ovih lekara ako me vi saljete na psihijatriju? :oops:
Zasto sam za psihijatra,da li zato sto odlazite na ostale forume citajuci moje postove ili vi to sa ortopedske strane gledista? :(
Ako sam i od Vas ortopeda upucena na psihijatriju onda ostajem bez texta!
Molim Vas za obrazlozenje!
Sta bih mi onda ostali doktori trebali reci sa foruma kojima sam pisala non stop?
Shvatila sam poruku i necu vas vise NIKADA uznemiravati!
Hvala vam na vasoj dobroti!!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Re: hvala

Post od ontario »

ontario napisao:Postovani doktore,sta da ocekujem od ovih lekara ako me vi saljete na psihijatriju? :oops:
Zasto sam za psihijatra,da li zato sto odlazite na ostale forume citajuci moje postove ili vi to sa ortopedske strane gledista? :(
Ako sam i od Vas ortopeda upucena na psihijatriju onda ostajem bez texta!
Molim Vas za obrazlozenje!
Sta bih mi onda ostali doktori trebali reci sa foruma kojima sam pisala non stop?
Shvatila sam poruku i necu vas vise NIKADA uznemiravati!
Hvala vam na vasoj dobroti!!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

izvinite

Post od ontario »

Izvinite ako sam bila nagla ali me vreda svaka rec koja pocinje sa p......jer je naj lakse piti tablete i prekrivati pravi razlog i pravo stanje. :(
Fizio i kiropraktik su mi otezali stanje i vise me boli i s obzirom da ce ponovni snimci pokazati svoje videcu sta ce mi biti predlozeno.Kile ne znam kako da izgubim? :cry: Kod kuce imam traku i svaki puta prilikom brzog hoda ruke me jako bole.Da li znate da kada opustim obadve ruke u stojecem polozaju sake odma poplave?Na operaciju carpal tunela nisam isla jer sam mislila proci ce samo od sebe.Kiropraktik se ne slaze da mi je carpal tunel jer po njegovom zivac je ukljesten u lopatici.Nalazi nerve testa pokazuju SEVERE CARPAL TUNEL !Kome sam trebala VEROVATI? :( Sada ne radim godinu dana i nemam takvih problema kakvih sam prije imala,samo povremeno.Radila sam jako tezak fizicki posao.Za kilazu se slazem sa Vama!
Mozete li vi meni reci zasto odlazak psihijatru moze resiti moje probleme sa kicmom i bolovima!
Sta ste mislili sa tim reci?
Pozdrav od Ontaria za doktora Miodraga
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Psihijatru sam Vas uputio zbog Vasih polimorfnih tegoba. Opste je poznato da takve tegobe imaju ljudi sa i psihickim problemima. Da se razumemo, ja ne kazem da Vi fizickih problema nemate, ali smatram da zbog njih ima i dosta psihicke nadogradnje. E zato mislim da treba i psihijatru da odete. Draga gospodjo, ja nisam lekar koji reshava samo moj deo pacijenta, odnosno lokomotorni aparat, ipak se trudim da sto je moguce vishe sagledam coveka u celini. Ako nesto izlazi iz moje struke, uputim ga onome cija je struka.
Kiropraktik moze da Vam pricha sta hoce, karpalni tunel je vrlo jasna stvar, i zna se kako se reshava - operacijom. I nije tu SAMO zivac ukljesten, tu su i krvni sudovi i ostalo.
Kako da izgubite na tezini? Oprostite sto cu sada da budem izuzetno grub, ali na ovaj nacin sam uspeo dosta pacijenata da motivishem. Naime, 40-tih godina proteklog (XX) veka, jedan experiment je pokazao da se od vazduha i vode ne goji. Experiment je vrlo uspesno sproveden nad oko 6 miliona ljudi u Ausvicu, Buhenvaldu, Mathauzenu, Dahauu, Jasenovcu i drugim konc-logorima nacisticke Nemacke. Tako da je Vashe pitanje kako da izgubote kile vrlo glupo. Pa prosto, povecati energetski iznos i smanjiti energetski unos. Ako to zahteva da prestanete skoro da jedete... molim lepo. Samo oko ovako necega zaista nemojte da se zezate, sprovedite rigoroznu dijetu pod kontrolom nutricioniste.
Ja da nemam strpljenja, verujte mi da Vam ne bih ni pisao.
Kukanje, gospodjo draga, ne pomaze. Pisanije po forumima jos manje. Jedina pomoc Vam dolazi od same sebe. Ako Vi niste cvrsto resheni na neke korake, nema tog doktora koji Vam moze pomoci.
Jos jednom, izvinite sto sam grub i ostar, ali ponekad je to zaista jedini nacin da se neko prizove pameti. Ako ni to ne pomogne, pa onda sam bukvalno iscrpeo sva sredstva.
Sve najbolje.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Psihijatru sam Vas uputio zbog Vasih polimorfnih tegoba. Opste je poznato da takve tegobe imaju ljudi sa i psihickim problemima. Da se razumemo, ja ne kazem da Vi fizickih problema nemate, ali smatram da zbog njih ima i dosta psihicke nadogradnje. E zato mislim da treba i psihijatru da odete. Draga gospodjo, ja nisam lekar koji reshava samo moj deo pacijenta, odnosno lokomotorni aparat, ipak se trudim da sto je moguce vishe sagledam coveka u celini. Ako nesto izlazi iz moje struke, uputim ga onome cija je struka.
Kiropraktik moze da Vam pricha sta hoce, karpalni tunel je vrlo jasna stvar, i zna se kako se reshava - operacijom. I nije tu SAMO zivac ukljesten, tu su i krvni sudovi i ostalo.
Kako da izgubite na tezini? Oprostite sto cu sada da budem izuzetno grub, ali na ovaj nacin sam uspeo dosta pacijenata da motivishem. Naime, 40-tih godina proteklog (XX) veka, jedan experiment je pokazao da se od vazduha i vode ne goji. Experiment je vrlo uspesno sproveden nad oko 6 miliona ljudi u Ausvicu, Buhenvaldu, Mathauzenu, Dahauu, Jasenovcu i drugim konc-logorima nacisticke Nemacke. Tako da je Vashe pitanje kako da izgubote kile vrlo glupo. Pa prosto, povecati energetski iznos i smanjiti energetski unos. Ako to zahteva da prestanete skoro da jedete... molim lepo. Samo oko ovako necega zaista nemojte da se zezate, sprovedite rigoroznu dijetu pod kontrolom nutricioniste.
Ja da nemam strpljenja, verujte mi da Vam ne bih ni pisao.
Kukanje, gospodjo draga, ne pomaze. Pisanije po forumima jos manje. Jedina pomoc Vam dolazi od same sebe. Ako Vi niste cvrsto resheni na neke korake, nema tog doktora koji Vam moze pomoci.
Jos jednom, izvinite sto sam grub i ostar, ali ponekad je to zaista jedini nacin da se neko prizove pameti. Ako ni to ne pomogne, pa onda sam bukvalno iscrpeo sva sredstva.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Postovani doktore,ma sve sto ste REKLI sve ste upavu ali cu Vam ja pisati dok ne prestanete kontaktirati samnom!
U redu je otici kod psihijatra samo sam ja toliko vise sita tih prica,a za ostale moje probleme sve ide jako sporo i izuzev PSIHIJATRA ostale specijaliste moram da cekam mesecima.Javicu vam nalaze gornjeg dela kicme kada dobijem i reci vam kako mi pomazu antidepresanti koji cu zaista poceti uzimati sledece nedelje.To sto davim sve na forumu ima razloga jer da ste ovde onda bi vam bila mnogo jasnija slika.Sada je uredu jer sam promenila doktora pa bar ovaj nesto preduzima,a bivsi me lepo i kada mokrim krv hteo na antidepresante.Sto se tice urologa ili daljneg snimanja nema sanse tako da kad god ima DOKAZA za nesto prica se svodila na stres.Pa normalno da si pod stresom kada te boli bubreg i kada mokris krv,a ON nista ne preduzima.BAS NISTA!!!!
Ovaj lekar koga sam samo par puta videla cim je cuo sta je ODMA bez price o stresu posao me kod urologa koga cu videti tek krajem 9 meseca.Znaci tako cu se patiti 6 meseci dok ga prvi put ne vidim ali to je moj PROBLEM.E sada me i on kao i Vi salje na snimanje kicme i rece E TI moras imati nesto za raspolozenje dodi sledece nedelje.E sad VISE nemam gde JER ZAISTA NEMAM STA DA KAZEM! E pa sada carpal tunel-stres,osteoarthritis-stres,kamen u bubregu-stres,samo cujem STRES.......I STRES.......I ponovo nista drugo nego STRES.....!!!
Ma svako je pod stresom povremeno i nema coveka da mu je sve idealno pa sta onda citava planeta treba tablete za smirenje!Covek infarkt-hajde ti uzmi tablete za stres i idi kuci!Razumete,sta Vam hocu reci??????
Sto se tice carpal tunela samo mi je receno----hajde da te zakazemo za operaciju,bez obrazlozenje,bez objasnjenja,bez specijaliste!!!!!!!
E onda moja radna prijateljica pokaza meni svoje ruke i kaze da nije bas naj bolje i ako su je operisali,,,,e samo mi je to jos i trebalo!Ma sta da vam pricam znam da vam zvuci samo neko pravdanje!
Ma ne znam vise nista,e mozda cu LEBDITI sledece nedelje kada pocnem uzimati antidepresante i trankvilajzere pa cu vas manje daviti na forumu!
Mislim da ce mi tada biti svejedno odavde do Kine!!!!!
Jer cu postati ZOMBI kao i vecina koja ih uzima vec dugo vremena!!!
Puno,PUNO Vas pozdravljam i HVALA nA PISMIMA!!!!! :P :P :P
p.s.
Izvinite sto vas davim na forumu!!!!!!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Imate potpuno pogresno misljenje o antidepresivima, i ocekujete da svi skacu oko Vas i da se svi problemi reshe odmah nakon jedne posete lekaru. Nazalost, moram da Vas razocaram, jer to tako ne ide. Ako su Vam rekli operacija za karpalni tunel, sta imaju da Vam objasnjavaju? To bi bilo kao da se lekar pravda pred pacijentom. Kaze mu kakvo je stanje, koja je terapija, i predochi eventualne rizike. Pacijent uvek ima poslednju rech, i njegovo je da potvrdi operaciju, ili ne.
Stres ima ogromno delovanje na ljudski organizam, ali slazem se sa Vama da nije jedini prouzrokovao sve Vase tegobe. To sto mokrite krv, i sto Vas boli je verovatno neka upala bubrega koja se lechi antibioticima. Za to ne treba da idete urologu... Drugo, ako Vas je taj urolog otkacio, sto ga niste tuzili? Tamo advokati jedva cekaju da nekog doktora razapnu na krst. Mokrenje krvi je ipak ozbiljna stvar, i preko toga se ne sme olako preci.
Medjutim, u ovom Vasem poslednjem pisanju, video sam jednu stvar koja mi je zapala za oko. Kao pristacete da pijete antidepresive... ok, a sta je sa vezbanjem? Ne zaboravite: mens sana in corpore sano - u zdravom telu, zdrav duh. Pocnite koliko vec od sada da vezbate, i videcete da cete se bolje osecati. Ja znam da se ja najbolje osecam nakon sto se dobro iskacem na partiji stonog tenisa, i onako bas umoran stignem kuci. E tad mi je najlepse.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

Postovani doktore,drago mi je pa ste mi pisali!
Evo ovako,ne znam da li znate ili ne ali kod nas su lekari drugacije zasticeni.Naime prije SVAKE procedure,primer gastroskopije,SVAKE operacije,svakog vizita kiropraktiku,zubaru TI POTPISUJES papir i AKO se nesto desi nema sta da tuzis jer ONI nisu krivi posto rizik postoji uvek.
Sada da Vam kazem jer me niste razumeli,moj PRVI lekar opste medicine me je zavukao i nije zeleo poslati kod specijaliste,ali je problem u tome sto NIKO DRUGI TE NE MOZE POSLATI!Nalazi su pokazivali svoje ali ON nije nista preduzimao.Posto je ovde jako tesko NACI porodicnog lekara JA sam imala srece da ga pronadem,pa me lepo saslusao I UPUTIO UROLOGU.OVAKO dalje slusajte:s obzirom da moram cekati 3 meseca da vidim urologa,pitala sam ga prije par dana STA DA RADIM?
Rekao mi je JA NE MOGU VISE NISTA DA RADIM IZUZEV DA CEKAS RED,JER JA SAM URADIO STO SAM MOGO!Tako sada sam Vam pojasnila stvari uvezi toga.Snimanje CT skena je pokazalo mali kamen u bubregu i mnogo maljusnih u pelvicu ali ni oni ne mogu dobro videti za pelvic,pa misle da je mozda neki phebolites,ma nije bitno meni nije dobro nesto ima!Kazite mi antidepresanti lece jedno,ubijaju drugo pa sta da radim?
Imam li izbora?Problem je u tome sto ce MOZDA trebati mnogo vremena da prode da mi pronadu prave jer ih ima jako puno i nekome odgovara ZOLOFT,nekome PAXIL,nekome CELEXA itd.e pa kako ce meni biti to je druga stvar.Govorim Vam jer znam posto je muz imao isto iskustvo.NE ZNACI DA CU JA PROCI ISTO ALI MOGU!Sledeca stvar je danas sam vezbala i jako me bole ruke,noge,leda jer NARAVNO ima puno kilaza udela u tome.Nastavicu da vezbam i probavacu da ne jedem mnogo jer sam primetila sto se vise sekiram vise jedem i naravno opet ono staro zbog STRESA!Ja kako god pokusavam pobeci od stresa.......ON je jedan veliki krivac za moje kile,raspolozenje,preopterecenje vezano za kicmu itd.Jos da Vam dodam SVI antidepresanti imaju kontraindikacije NARAVNO kao i svi drugi lekove SAMO sto su kod antidepresanata VECE mogucnosti,naime NEMOGUCE IH je izbeci.Da li ce to biti LOSI SNOVI,da li su to halucinacije,znojenje,tresenje,gubitak libida SKORO 100%,itd nema veze ali prestanak njih je PAKLENO tezak.Ako mi mogu GARANTOVATI da cu ja biti dobro i dali ce me izleciti......NE nema garanta ali posto IZBORA nemam moracu.Hocu li postati ZOMBI ne znam ALI SE ZATO IZ TIH RAZLOGA borim sama sa sobom vec skoro 2 godine I ODBIJAM POMOC koja mi se nudi jer sam skeptik u njihovo dugotrajno dejstvo.Eto lepo sam se sa Vama ispricala!
Uzivajte za vikend i primite puno pozdrava iz daleke Kanade!!!!!! :P
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

To sto ste naveli za antidepresive nisu kontraindikacije nego nezeljena dejstva. Kontraindikacije su stanja zbog koji se neki lek NE SME uzimati. Npr, kontraindikacija za Penicilin je alergija na njega. A nezeljeno dejstvo je recimo mucnina posle uzimanja leka.
I opet nije bas sve kako ste naveli, ima tu i tacnih stvari, ali i jako netacnih. Vi samo nastavite sa vezbama, smanjite jelo, i operisite taj karpalni tunel.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

cao

Post od ontario »

SIDE EFFECT!
Pozdrav
Odgovori