Molim za pomoc

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Sladja_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2005 10:19 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim za pomoc

Post od Sladja_Bg »

Desni testis moga decka je kao "precvikan" na pola. Pod rukom se jasno osecaju dva dela, jedan veci i drugi manji. Kaze da ga taj testis i boli ponekad kada nosi uze farmerke. Predpostavlja da je to od povrede od pre deset godina kad je nezgodno pao sa bicikla.
Sta da radimo?
Molim Vas pomozite...
Sladja
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Potrebno je da se uradi ultrazvuk testisa i pregled kod urologa.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

To je cista, sto posto. Nemoguce da je testis precvikan na pola. Ja na primer imam vodenu cistu na levom testisu koja mi stoji jedno 15 godina... osecaj je bas takav kao sto kazes, taj manji deo je cista... meni ne smeta, ne boli me, bio sam na UZ-u kod urologa i receno mi je da ne mora da se dira jer nije prevelika i ne smeta a i generalno ceo snimak oba testisa je u redu.
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am

Post od Problematichan »

Sladjo bez ultrazvuka ne moze nista da se vidi. I ja sam imao bol u testisu i kada sam otisao samo su mi nasli malo peska u bubregu i rekli su mi da mi psiha radi da tripujem neke velike bolove, mada ima mnooogo razloga za bol u testisu, jedan od razloga je upravo ta cista koja je obicno bezopasna, a moze i da bude kila. Sve u svemu neka tvoj decko uzme uput za urologa i neka izvrsi sve potrebne preglede a pre svega ultrazvuk, mada ce verovatno doktor znati da i dodirom prepozna sta je uzrok bolovima..
Help please!
Odgovori