Presadjivanje kose
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
@goranai
S druznim postovanjem, ali mislim da covek NIJE odgovorio sebi na pitanj jer u svakom pitanju ima dilemu. Mislim da mozes da mu pomognes. Ako ne, mozda ce moci neko drugi.
@Sleep
Kada se presadjuje kosa to se radi trajno, a ne privremeno. kad kosu presadis mozes da je sisas, farbas i slicno. Pozadi gde je uzeta kosa moze da ostane mali oziljak ali ne mora, jer se sve radi laserski. Ali nebitno, jer se to prekriva kosom. Koliko sam ja shvatio, tu gde je uzeta kosa, tu se koza jednostavno spaja. E sad, mogu da se rade i velike povrsine, ali ja ne znam kako se to radi u praksi. To bi trebao da ti kaze neko ko je uradio to. Ja sam znam da sam vidjao to na Netu, ali ne znam kako se radi. Slusaj, najbolje pozovi npr. Mensanu (mislim da je broj 011/354-6169) ili npr. S.Medica (011/460-697, 011/397-0-351,011/472-946 od 08 do 20 casova) i pitaj sta te zanima. Mozes takodje i da ih pitas za cene. Ja ne znam vise nijednu kliniku. Nadam se da sam ti barem malo pomogao. je***a, da znam nekoga ko je to uradio, veruj mi sada bi i ti znao sve moguce detalje.
S druznim postovanjem, ali mislim da covek NIJE odgovorio sebi na pitanj jer u svakom pitanju ima dilemu. Mislim da mozes da mu pomognes. Ako ne, mozda ce moci neko drugi.
@Sleep
Kada se presadjuje kosa to se radi trajno, a ne privremeno. kad kosu presadis mozes da je sisas, farbas i slicno. Pozadi gde je uzeta kosa moze da ostane mali oziljak ali ne mora, jer se sve radi laserski. Ali nebitno, jer se to prekriva kosom. Koliko sam ja shvatio, tu gde je uzeta kosa, tu se koza jednostavno spaja. E sad, mogu da se rade i velike povrsine, ali ja ne znam kako se to radi u praksi. To bi trebao da ti kaze neko ko je uradio to. Ja sam znam da sam vidjao to na Netu, ali ne znam kako se radi. Slusaj, najbolje pozovi npr. Mensanu (mislim da je broj 011/354-6169) ili npr. S.Medica (011/460-697, 011/397-0-351,011/472-946 od 08 do 20 casova) i pitaj sta te zanima. Mozes takodje i da ih pitas za cene. Ja ne znam vise nijednu kliniku. Nadam se da sam ti barem malo pomogao. je***a, da znam nekoga ko je to uradio, veruj mi sada bi i ti znao sve moguce detalje.
presadjivanje kose
nemojte to nikada raditi,videla sam momka koji ji je to uradio,ima ogroman oziljak pozadi na glavi a i dalje ima zalizke,mozda samo malo manje a oziljak je stvarno velik i ruzan.
...
Ljudi, pa kad covek malo bolje pogleda, koliko je celavih ljudi na ovome svetu pa nikom nista. Pa zar i zbog toga jos treba da se nerviram, tako ti je priroda podarila pa sta sad, nije nikakva bolest. Necu da vredim manje ako ocelavim, niti ce cure mnogo manje da me vole, zar ne.
Re: presadjivanje kose
Ne shvatam bas ovo. Kako ima taj ogroman oziljak kada se operacija radi laserski, znaci bez krvi i bez oziljaka?!?! Jedino ako je radio to pre 10 godina, pa da razumem.angie napisao:nemojte to nikada raditi,videla sam momka koji ji je to uradio,ima ogroman oziljak pozadi na glavi a i dalje ima zalizke,mozda samo malo manje a oziljak je stvarno velik i ruzan.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja sam cetiri sata provela u hirurskoj sali kada su mom bivsem obozavaocu presadjivali kosu. Sa potiljka se koza skida hirurskim skalpelom i sije se i ima krvi. A onda se busencici dobijeni sa dela skalpa razdvajaju i ubacuju u rupice planski prevljene na mestu gde je kosa proredjena laserom. Obicno onaj oziljak na potiljku brzo zaraste i pokriven je kosom.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Nazalost angie je u pravu....kod nas to ne treba raditi...najblazi izraz za to je divljaci...ja sam radio to u beogradu u st.medici.pre 2 godine...i uzasno sam se pokajao...nije oziljak veliki ali je ruzan i izgleda kao da sam radio lobotomiju (kad bih se obrijao),...tako da od sisanja na celavo ili na kratko nema nista...ovo dajem kao savet...jel da je meni neko rekao tada ne bih nikad radio....srecom pa mi nije kosa mnogo opala pa se nekako "chupam"..pozdrav
ah da zaboravih...radilo se "laserski":)
ah da zaboravih...radilo se "laserski":)
zaista me zanima sve ovo oko presadjivanja kose i kako to funkcionise.ja imam rijetku kosu al toppikom pokrivam ove rijtke dijelove tako da ama bas niko nemoze skontati koliko mi je rijtka kosa.sa minoxom sam dosta kose vratio al bih nekako bio najsretniji kad bi se pojavila neka operacija koja bi jednom za svagda rijesila taj problem jer mislim dasu zalisci glavni problem i ono sto je na trzistu mislim da nemoze da vrati onu liniju kose koju sam prije imao.a surfajuci po netu vidim da je pravo rijesenje sigurno 3-5 godina daleko.sretno svima
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 01, 2005 3:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Na ovoj temi se osecam kao sa drustvom iz gimnazije 
Molim za info - da li, zanemarimo oziljak, kosa posle transplantacije u st.medici raste, ne opada, dobro izgleda....ja se borim jos uvek, ali mi se cini da c u na kraju da zavrsim na klinici.
Oziljak uvek mogu da opravdam povredom na tenisu, to je jako glamurozno
. Mogu da smislim i nesto gamuroznije, ako treba.
Pozdrav,
Violeta

Molim za info - da li, zanemarimo oziljak, kosa posle transplantacije u st.medici raste, ne opada, dobro izgleda....ja se borim jos uvek, ali mi se cini da c u na kraju da zavrsim na klinici.
Oziljak uvek mogu da opravdam povredom na tenisu, to je jako glamurozno

Pozdrav,
Violeta
Procitala sam u casopisu Mens'Health (maj, 2007.) za takozvanu * REKLAMA * (Direct Hair Implantation) transplantaciju. Kazu da je uspeh ove metode zagarantovan i trajan i da kosa na ovakav nacin presadjena raste dozivotno. 37 godina su prisutni na stranom trzistu * REKLAMA * Medical Group (Atina, Brisel, Kopenhagen, Dubai, Lisabon, London, Milan, Pariz.... Folikul dlake se uzima pomocu nekog sprica i tom prilikom se izvlaci samo jedna dlacica. Nema oziljaka, nema konaca, a prethodno se da lokalna anestezija, tako da je bezbolno. Kod nas su od skoro prisutni u klinici OREA u Budimskoj 15 i mozete dobiti informacije na 062/77-55-77, a posetite i www.**REKLAMA**.com. To je sto se tice transplantacije, ali prvo bi trebalo pokusati sa lecenjem, jer za transplantaciju nikad nije kasno. Imam proverene informacije iz prve ruke. KOzmeticko terapijski centar Feniks 07, na Vracaru se bavi lecenjem opadanja kose, seboreje, peruti metodom laserske mikrostimulacije (u pitanju je biostimulativni, soft laser koji je doktorka Gorana Isailovic raniije na forumu u nekoj od tema spominjala) i dodatnih preparata za kucnu terapiju. Precizno dijagnostikuju stanje pomocu skenerskopa i tad vam kazu ima li uopste nade za lecenje i ponovni rast. Ako nema nade to vam kazu u lice, pa makar vas to
. Prema tome "Ne postavljajte pitanje, ukoliko niste spremni da prihvatite odgovor". Telefon Feniksa je 011/245-9969 i 062/10-83-583