skocni zglob,koljeno i tetive?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jungle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:57 am

skocni zglob,koljeno i tetive?

Post od jungle »

Zdravo ja sam novi na ove forume.Bas mi je drago da sam nasao ovakvo mjesto na netu na koje mogu naci odgovore na mnoga pitanja.

U kratkim crtama izlozicu svoj problem.Oprostite ako je tekst malo konfuzan, nadam se da cete me razumjeti.

Imam 26 godina,sportom se bavim aktivno 10 godina.Biciklizam i plivanje. Od pocetka sam bio hendikepiran za pojedine sportove ali sam to tek saznao prije 7 mjeseci kada je pocela da mi 'otkazuje desna noga'. Sve desilo sa desnim koljenom na jednom jutarnjem zimskom treningu.Nakon brdske voznje od 2h sa drasticnim promjenama temperature osjetio sam bol u iznad desne casice nakon treninga. Sjutra nakon zagrijavanja i prvih okreta pedale na usponu nagli bol iznad koljene u korijenu kvadricepsa.
Kod doktora na snimku: olabavile se tetive oko patele i x ligamenti.Nema voznje bicikle u narednih mjesec ili 2. Presao sam na trcanje.Nakon nekoliko dana trcanja nailazim na sledece probleme.Korak na desnoj nozi mi je puno duzi i nemogu da se odbijam na desnu nogu. Stari problem.
Slabo zalijecena povreda iz djetinjstva.Iscasenje desnog zgloba,koji nije stavljen u gips nego je lijecen hladnim oblogama.Radi pogresnog zarastanja ligamenata na stopalu uvijek sam osjecao tezinu u desnu nogu iako sam se bavio aktivno sportom i takmicio se.
Vracam se plivanju i inakon dva treninga olabavi mi se tetiva zadnje loze na desnu stranu.Sledeci dan noge vezem kako bih mogao plivati makar nesto aerobno,ali koliko se god trudio da nekoristim noge tokom plivanja,
taj misic i tetiva se zatezu refleksivno iako se noga ne pomjera.Trenirao sam plivanje i znam da se od tog sporta opustaju tetive i misici,sto ima posljedica ako kombinujete sa neki drugim sportom.
Nakon nove posjete ortopedu receno mi je da imam genetski kratke viljuske zglobova i da cu uvijek biti nestabilan na stopalima i da cu morati uvijek nositi bandazu na desnom zglobu.
Vratio sam se na trcanje.Od trcanja mi jacaju noge sto se tice misica,ali tetive na desnoj nozi minimalno.
BTW imam spustena stopala.
Sve je uzrocno posljedicno, i sve je krenulo najvjerovatnije od desnog zgloba i povreda stopala,koje se prenjelo na koljenp i zadnju lozu.
Palac na desnu nogu mi se siri kada se trudim da se odbijem na istu,jer tek kada pritisnem palcem jako o podlogu osjetim koliko toliko odbijanje.
Kod trcanja lijeva noga mi ide ka unutrasnjoj strani a desna ka spoljnoj.
Trcim na misice:) i na volju.Tek poslije nekih 20-tak minuta mogu da uspijem da se odbijam neko vrijeme o podlogu.

Volio bih da saznam nesto vise o anatomiji stopala,nogu i povreda.Pa ako imate neki link ka nekom PDF filu ili slicno na nasem jeziku.
Takodje mi treba savjet kome bi sve mogao da se obratim za pomoc u Beograd posto nisam iz Srbije.Kontakti neki,brojevi telefona,mailovi adrese.Novac nije problem samo da mogu da razgovaram sa nekim normalno, a da me nevozi po ustanovama mjesec dana:).Privatno.Da dobijem pravu dijagnozu sta se moze uraditi i sta ja mogu svojom voljom tj. treningom.

Hvala svima unaprijed.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmm, vrlo neobicno, nisam se jos susreo sa ovako necim. Sto se te tvrdnje da imate kratke zglobne viljuske tiche, ok, moguce, voleo bih da vidim te snimke, ako mozete, okacite ih ovde na forum.
Nadalje, ko je Vama konstatovao to iscasenje skocnog zgloba? Iscasenje se prvo mora namestati, a potom ide obavezno u gips. Ali treba razlikovati iscasenje i uganuce, uganuce NE MORA da ide u gips, dovoljni su mirovanje i hladni oblozi.
To da Vam se palac siri, to mi se cini da je pozitivan znak Babinskog... a zasto, to je pravo pitanje? Meni se sve cinid a tamo ima i neki pritisak na nerve.
U svakom slucaju, ovde na forumu odgovre na ovo sve necete dobiti jer je tu potreban vrlo detaljan fizikalni pregled, i RTG dijagnostika.
Ja bih Vam preporucio da pokusate da stupite u kontakt sa prof. Butkovicem sa Banjice, on se bavi stopalom.
Sve najbolje.
jungle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:57 am

Post od jungle »

hvala okacicu snimak
opium
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 9:30 pm

Post od opium »

Mozes svratiti i na VMA, pregledi se zakazuju, mozda ti mogu pomoci
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sto se tice pregleda na Banjici, Prof. Butkovic vise ne radi tamo, ali ponedeljkom i sredom rade lekari koji se bave stopalom, a utorkom ekipa koja se bavi, uslovno receno, sportskim povredama
Odgovori