Ne znam kako da pocnem osim onog obicnog DECA SU MI RAZMAZENA. Bili smo na moru pre dve nedelje i desila mi se najgora nocna mora, pored prodavnice sa igrackama jedna mi se zakacila za nogu a druga je legla ispred radnje i uz silnu vrisku i suze su pocele da traze da im kupim sve. Izignorisala sam sve to obisla ih da bi ona koja je lezala ustala optrcala oko mene i ponovo legla na zemlju par metara dalje.
Dosli smo kuci, sad imam i naredjenja da ustanem, ako necu odmah vriste, padaju u histeriju. Oca ne knstatuju u takvim napadima, jer se on lepo izvuce i ode u kupatilo, pa ostajem sama da se borim. Ono sto ispravim za vikend, saceka me u gorem obliku sledeceg, jer ih preko nedelje cuvaju babe i dede (u Vrticu nema mesta, prosle godine smo morali da ih ispisemo jer su dva meseca konstantno bile bolesne).
Ima li neko ideju da li je ovo samo ispitivanje granica dokle smeju da idu, ili su vec postqvile svoje granice i kako se ponasati?
Postavljanje granica kod dvogodisnjaka
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postavljanje granica kod dvogodisnjaka
double trouble is my life
...
Mislim, da Vasa decica ispituju krajnju granicu, do koje mogu da idu...Ne treba im tolerisati, treba biti autoritativan, nikako batine.Najbolje je ignorisati ih, u momentima napada besa...Ako ni to ne uspe, uskratiti im ono sto najvise vole...neko vreme...
Nije lako vaspitavati decu, treba puno truda, zivaca i strpljenja...
Imam dva mala indijanca....ljubi ih majka...nestasni su, ali ih nikada ne tucem...Treba ih puno maziti, paziti, ali njavaznije od svega, u danasnje vreme, roditelji malo provode vremena sa svojm decom...Ja ostavim peglanje, spremanje i usresredim se na igru sa decom...Uvece skuvam...a imam jednu zenicu koja mi pegla jednom nedeljno...
BUDITE SA SVOJOM DECOM, STO VISE I STO KVALITETNIJE PROVODITE VREME SA NJIMA
Nije lako vaspitavati decu, treba puno truda, zivaca i strpljenja...
Imam dva mala indijanca....ljubi ih majka...nestasni su, ali ih nikada ne tucem...Treba ih puno maziti, paziti, ali njavaznije od svega, u danasnje vreme, roditelji malo provode vremena sa svojm decom...Ja ostavim peglanje, spremanje i usresredim se na igru sa decom...Uvece skuvam...a imam jednu zenicu koja mi pegla jednom nedeljno...
BUDITE SA SVOJOM DECOM, STO VISE I STO KVALITETNIJE PROVODITE VREME SA NJIMA

Bojan i Milan...mamine maze!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Ovo sigurno nije dobar metod, al moram da ga napisem
Moj stric je bio uzasno nemirno i histericno dete. Kad je imao oko 2-3 godine, nesto mu nije bilo po volji pa se bacio na pod i histericno se drao, bacao, vristao. Njegov otac je samo uzao kofu mlake vode i polio ga. Od tad-ispada vise nije bilo
I eto izrastao u zdravog i pravog coveka 

Moj stric je bio uzasno nemirno i histericno dete. Kad je imao oko 2-3 godine, nesto mu nije bilo po volji pa se bacio na pod i histericno se drao, bacao, vristao. Njegov otac je samo uzao kofu mlake vode i polio ga. Od tad-ispada vise nije bilo

Veki, bilo bi glupo da te savetujem jer ja imam bebu i ne znam sta me ceka niti kakav cu ja biti roditelj, ali jedno znam da cu se okruziti svim mogucim knjigama o decjoj psihologiji!!!
Ma, citacu sve moguce na tu temu sto mi dopadne saka jer smatram da je jako tesko gajiti i vaspitati dete a da pri tom ono bude svoje a ne plod neke moje frustracije.
Eto, jedino to mogu da ti savetujem.
Ma, citacu sve moguce na tu temu sto mi dopadne saka jer smatram da je jako tesko gajiti i vaspitati dete a da pri tom ono bude svoje a ne plod neke moje frustracije.
Eto, jedino to mogu da ti savetujem.