Postovani,
zelim ovom prilikom da svim roditeljima uputim apel da vid svog deteta kontrolisu na vreme. U najmladjem dobu kod velikog broja dece prisutan je npr. tzv. astigmatizam, koji se moze otkloniti, ako roditelji na vreme dete odvedu kod svog ocnog lekara. Takodje, i za sve ostale bolesti bitna je blagovremenost reakcije, ali i prevencija narocito ukoliko postoji dodatna ''opterecenost'' genetskim nasledjem.
Lep pozdrav
KONTROLISITE VID VASEG DETETA NA VREME
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Kontrolišite vid vašeg deteta na vreme
Ako jedan od roditelja ili neko blizak u familiji ima dioptriju prvi pregled kod oftalmologa se zakazuje u drugoj godini. Takodje, kod tako male dece roditelji veoma teško uočavaju prve promene koje ukazuju na poremećaj vida. Nadala sam se da moj sin neće zakačiti dioptriju ali sam bila pripremljena na tu mogućnost s obzirom da moj suprug ima astigmatizam i -5. Elem, posmatrala sam klinca i primetila sam da u dobi od dve godine izbegava da gleda crtaće-smetala mu je brza animacija i odvela sam ga kod zaista najboljeg dečijeg oftalmologa dr Stankova. Pregled je u potpunosti prilagodjen dvogodišnjacima i zahvaljujući doktoru promene na očima kod mog sina korigovane su na vreme. Kontrola u trećoj-četvrtoj godini spada u obavezan sistematski pregled i obuhvata-oftalmologa, stomatologa, laboratoriju, ortopeda, logopeda i psihologa.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Na prvoj kontroli kod oftamologa smo bili sa 9. meseci, jer kod mene postoji u porodici stabizam, pa na sledecoj sa 18. meseci, i imamo sledecu za 2 meseca sto bi reklo sa 26. meseci.
Ja ih vodim u DZ Simo Milosevic na Banovom brdu tamo ima specijalista oftamolog za decu do 7 godina, i odlicna je. Dr u jednoj privatnoj klinici mi je preporucila da ih do predskolskog uzrasta vodim iskljucivo na ocnu kliniku, jer lekarima koji ne rade sa decom tesko je da deci koju treba savladati, a pri tom se i brane (ako dr nema iskustva) izmeriti dioptriju, ili proveriti ugao razrokosti ili bilo sta drugo.
Inace koliko znam redovan pregled treba obaviti izmedju 2 i 3 godine
Ja ih vodim u DZ Simo Milosevic na Banovom brdu tamo ima specijalista oftamolog za decu do 7 godina, i odlicna je. Dr u jednoj privatnoj klinici mi je preporucila da ih do predskolskog uzrasta vodim iskljucivo na ocnu kliniku, jer lekarima koji ne rade sa decom tesko je da deci koju treba savladati, a pri tom se i brane (ako dr nema iskustva) izmeriti dioptriju, ili proveriti ugao razrokosti ili bilo sta drugo.
Inace koliko znam redovan pregled treba obaviti izmedju 2 i 3 godine
double trouble is my life