PROBLEM SA PLUĆIMA .POTREBNA POMOĆ!
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 23, 2007 5:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PROBLEM SA PLUĆIMA .POTREBNA POMOĆ!
Postovani forume , zovem se Dragana i imam 38 godina.Od pre 3 godine imam problema sa plucima. Imam sina koji ima alergijsku astmu i vodimo ga u Beograd.Sinovljev doktor je bio tako ljubazan da je i mene kontrolisao s vremena na vreme i davao mi terapiju. Medjutim ja osecam da mi je potreban doktor koji ce da prati moju bolest i odredi moju dijagnozu. Sad bi da vam kazem nesto o svojoj bolesti. Od pre 3 g. imala sam grip. Posle toga sam imala opstrukciju koja je trajala 1 mesec. Potom sam bila mirna 1 godinu.Medjutim prosle godine imala sam 3-4 opstrukcije i lecena sam pronizonom i ventolinom. Od pocetka ove godine imala sam 2 opstrukcije. Pre mesec dana sinov doktor mi je rekao da ponovo imam opstrukciju i prepisao mi terapiju SYMBICORT 2X 160 .Medjutim ja sam koristila od sina Symbicort 2 x 80.Posle mesec dana doktor nije bio zadovoljan nalazom .Ja sam rekla sta sam uradila i on mi je rekao da je ta doza bila mala. Potom mi je pomogao da uradim spirometriju koja je bila ovakva VC IN -116 FVC-114,4 FEV1-121,9 FEV1 % VC IN-111,8 PEF-115,1 MEF -120,6 MEF50-123,6 MEF25 -122,2 MMEF 75/25 - 126,3 Doktor je rekao da je spirometrija odlicna , ali ono sto mene brine je dijagnoza koju je doktor napisao ,a to je J 44 . Da li ja bolujem od HOBP. Molim za pomoc i savet. Puno pozdrava od Dragane.
Pozdrav svima forumašima odavde pa do beskraja