uplasena

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
womana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 12:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

uplasena

Post od womana »

Imam veliki problem,a mozda i nije,ali sam jako uplasena.
Cetiri godine imam jednog partnera,kod ginekologa nisam isla 2 godine,ali i nisam imala nikakve probleme.Nemam redovnu menstruaciju,nikad je nisam imala.Brinu me sad vise stvari,prvo je to sto imam braonkasto krvarenje posle ili pre menstrualnog ciklusa.Pms mi traje i dve nedelje sa jakim bolovima u grudima,ledjima,i neraspolozenjem.Drugo je to sto mi se prvi put desilo pre mesec dana, svrab i nadrazenost(ne znam kako da se izrazim) unutar vagine,osecaj kao da imam potrebu za sexom,a pri odnosu me je bolelo.To je trajalo oko 5 dana,i sad posle mesec dana,imam spoljni svrab,takodje primecujem belu tecnost sa cudnim mirisom,i to traje vec 5 dana.Jako mi smeta,a ocekujem da dobijem,pms mi ovog puta traje 10 dana.A na penisu mog decka pri vrhu se peruta i bas je suvo,i boli ga kad povlaci kozicu.
Trece je to sto pokusavamo da napravimo bebicu u zadnjih dva meseca,a jos nista ne desava, i pocinjem da sumnjam da je neko od nas dvoje sterilno...Znam ,trebam otici na pregled i hocu,ali sam velika,velika kukavica i hipohondar,nemate pojma koliki,pa sam htela cuti prvo nesto od vas,ako mi mozete pomoci,i pripremiti me.Bas kad smo krenuli da pravimo bebicu,krenuli su problemi,molim vas da mi date neki odgovor
womana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 12:40 pm

Post od womana »

Zar ni jedna odgovor?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

E svašta...pa prošlo je 15 minuta, niko ovde nije online non-stop.

Prvo, idi na pregled, verovatno nije ništa strašno u pitanju. Možda gljivice, neka upala...ali prvo pregled/lečenje pa onda trudnoća, zašto da komplikuješ situaciju.

Dva meseca 'pravljenja bebe' nije ništa, mene su moji 'pravili' godinu dana, otprilike toliko najmanje i treba da prođe da bi se uopšte posumnjalo da nešto nije u redu. Kažu da je ključ u opuštanju, do trudnoće obično dođe kad ljudi prestanu da se grčevito trude da do nje dođe i nerviraju jer do nje ne dolazi. :P Doduše, ako imaš neredovnu menstruaciju verovatno ne znaš tačno kad su ti plodni dani i treba isključiti mogućnost nekog disbalansa hormona tako da svakako treba da se konsultuješ sa ginekologom.
Odgovori