iako bih voleo da procitam i iskustva, pitanja koja imam bih uputio prvenstveno strucnim licima.
Naime, 1999. sam operisao skoliozu kicme (Harrington). Imam 24 godine i iskreno, danas ne mogu da se pozalim da imam ikakvih problema.. eventualno neki kratkotrajni bol ili ukocenost, mada i ne mora da znaci da je to direktno povezano sa kicmom tj "shipkom"

Pre nego sto postavim pitanja - porucio bih svima koji imaju slican problem a mladi su, da ne ponavljaju moju gresku - i da VEZBAJU I VEZBAJU do poslednjeg atoma snage. Ziveti sa shipkom u ledjima nije nimalo lak i naivan zadatak..
E sad:
1. Da li nakon ovoliko godina nakon operacije mogu da idem u teretanu i radim vezbe, kao i do kog intenziteta one mogu (ako mogu) da idu. Pokusao sam to da pitam svog lekara na Banjici, ali oni tamo bas i nisu raspolozeni za caskanje

Znam da je plivanje najbolje resenje, i upraznjavam ga intenzivno leti na moru, ali tokom godine ne mogu da idem na bazen jer moje oci uopste ne podnose hlor:(
2. Da li se shipka ikada vadi? Vec duze vreme nisam bio na kontroli, jer su mi rekli da dodjem "po potrebi", a potrebe, hvala Bogu, nema..
3. Nasao sam na netu neki toliko "crn" clanak, pa mi sad nije svejedno zbog toga

Evo linka, a osobe sa osetljivim stomakom, nek ne gledaju :
http://www.scoliosis.com/surgicalimages.cfm
Hvala unapred!