samopovredjivanje u alkoholisanom stanju

Pitanja i predlozi vezani za ovaj forum. Ukoliko želite da otvorimo novu temu, predložite to ovde.

Moderatori: vlada99, moderato, admin

Odgovori
mamyca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 12:00 pm

samopovredjivanje u alkoholisanom stanju

Post od mamyca »

elem, upoznala sam sjajnog dechka ono tipa "svaka bi ga majka za zeta pozelela"...bar je to bilo tako u zadnjih mesec dana..medjutim sinoc sam dozivela privi put ono bashh, bashh pijanog i dozivela pravi shok, moj divni vanja je postao strashno agresivan,,,ali prema samom sebi..totalno ludilo, trazenje nacina da se isece i shto vishe povredi..plakanje i vredjanje samnog sebe!!!! mislim da je ovo najblaze opisano..,
i jutos kad smo se chuli..uz izvinjavanje je rekao da je to tipicno ponashanje za njega kada je pijan...znam da ljudi u pijanom stanju svashta rade..ali nekako povucena onom narodnom da se pravo lice choveka moze videti tek kad je pijan...vredi li ostati sa takvom osobom ili da bezim...
p.s. inache prvi put sam ovde tako da mi nemojte zameriti ako pitanje nisam postavila po ps-u ili ubacila u pravu grupu
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ili ti beži,ili nek se ne hvata više za flašu..........iili da porazgovara sa nekim ko od lekara ko bi mogao da Vas posavetuje(možda psiholog ili psihijatar)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Možda bi mogao da ne pije. Ako ne može da ne pije, onda bi trebalo da se leči. To je teška borba. Ako ga voliš trebalo bi da znaš da ćete morati zajedno da se sukobite sa njegovim problemom, i da će biti teško u jednom periodu. Ti najbolje znaš da li je on vredan.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

radi se o patoloskom napitom stanju, delirium alcoholicum (nije isto sto i delirium tremens), jedini lek je trajno izbegavanje alkohola.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
sky_blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 12:30 pm

alkoholisano stanje...

Post od sky_blue »

..mislim da je jedini izbor uz duzno postovanje Dr. Ivice ..da pocne lecenje..imamo dosta dobrih terapeuta..
A Vi malo razmislite kroz shta chete sve prochi dok se on bude lechio ...sko prihvati(da se lechi)..
NE pokushavam da vas obeshrabrim..ali postoji cena za sve..pitanje je zrtvovati se ili ne..
Pozdrav :wink:
mamyca
Novi član
Novi član

Post od mamyca »

ma...nepije on stalno,,shta vishe vrlo retko..ali ipak mislim da cu polako da se sklonim..ipak nijeo ni to tolika ljubav...boze bivshi muz mi je bio agresivan kad se napije ovaj isto tako ali prema sebi...ocito da ja imam problem u izboru...hvala na savetima
sky_blue
Novi član
Novi član

jos malo saveta..

Post od sky_blue »

..po nekim prirucnicima o alkoholizmu..svako cheshche i dugotrajno uzimanje alkohola dovodi ne sumnjivo do bolesti alkoholizma(ok-jednom mesechno bez opijanja)..u slucju da alkohol deluje na svest, psihu..osoba NEtreba uzimati alkohol zbog trajnih posledica..Ovo netreba biti razlog odustajanja od takvih ljudi..najpre njihova porodica (i sama osoba ) treba da se bave ovim problemom..uz strucnu pomoc reshavanje je uspesno..normalno da svi iz okruzenja prihvate(najvaznije osoba koja se leci)ponekad i dugotrajno ali svakako dobro ulaganje u samog sebe u smislu zdravijeg i normalnog zivota..
Na kraju krajeva treba biti covek-ljudsko biche i prihvatati druge onakve kakvi jesu i pomochi im..
Frendly sky_blue :)
mamyca
Novi član
Novi član

Post od mamyca »

i sam on zna da je jedini lek da nepije..ali ponekad se zanese..i onda ga uhvati to loodilo, svakako da on moze da popije pivo -dva..i da bude sve o.k...on kaze da se tako ponashao i kad se prvi put napio..i svaki put je isto..pije. napije se i bukvalno kad prestane da pije..recimo krene kuci pochen da trazi nacine da se sam sebe povredi..inache njegov deda je pravi alkoholichar..ono zadnjih godina se vodi kao lecheni..moze li to da bude nasledno?? njegov cale nikad nije ni okusio kap alkohola bash iz razloga da pokaze svom ocu (dedi) kako se moze bez pica..mislim da ipak trba da se povuchem jer da agresivnost ka sebi mozda moze da se okrene u agresivnost ka drugim? :(
sky_blue
Novi član
Novi član

...

Post od sky_blue »

hmm..prica o tome da to moze da bude nasledno stoji-sasvim..a ako mu je deda bio alkoholichar(pogotovu lecheni..)vrlo lako po nekim mojim saznanjima moze da znachi da je "reakciju" koju ima uslovno stekao od njega..u psihijatriji je poznato da se takve nasledne osobine odrazavaju, mozda ne na prvo potomstvo, ali posle..sve je moguche..u svakom sluchaju bi trebalo da se ozbiljnije pozabavi tim-jer to ipak predstavlja problem..
Agresivnost ka sebi..mozda neka vrsta..u svakom slucaju, razmislish u shta se upushtash, da li zelish u tome da uchestvujesh.pa..
Mislim za tebe manje stresa, ako ti do te osobe nije bash, bash stalo..nekad treba sachuvati i sebe od nepotrebnog..znash gde si, shta si kako podnosih takve situacije pa sama odluchi shta je po tebe bolje..
Ipak nadam se da che neko, ako sam mozda pogresio sa ovakvim svojim stavom da me ispravi..
Drugarski pozdrav sky_blue
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ponovo moram da se ukljucim, ako se ne varam, patolosko napito stanje se jednostavno ne moze leciti, to je trajna patoloska reakcija na alkohol i jedini "lek" je nekonzumacija. Totalna apstinencija.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori