Da li znate koji je idealan odnos unosa omega 3 i omega 6 masnih kiselina?
Cula sam razlicita misljenja (od 1:1 do 1:5).
Omega 3 i omega 6
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 4:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mislim da nisi dobro informisana.
Ako ti je neko preporučio odnos Om3.x1 + Om6.x1 do 5 ja se sa tim ne bih složio, i ako to može da bude tvoj lični izbor.
Pokušaću da objasnim:
Om6. jesu ne zasićene masne kiseline.Naše podneblje obiluje i previše
tim biljnim mastima i uljima, a mi to unosimo od rođenja pa i tokom celog života pa se to postepeno pretvori u zasićene masti i ulja.Što znači negatvno stanje pogotovu vezano za krvne sudove.
Om.3 jesu esencijalne ne zasićene masne kiseline ali organizam ne može sam da ih proizvede a one su nam preko potrebne.
Zavisi i šta si kupila,to može da budu i kapsule običnog ribljeg ulja.
A to se ovde prepakuje i prodaje pod tim nazivima.Onda su mnogo bolje AD kapi, nisu tako odvratne kao kapsule.
Moje individualno mišljenje samo Om3._ A izbor je ipak tvoj.
Pozdrav
Ako ti je neko preporučio odnos Om3.x1 + Om6.x1 do 5 ja se sa tim ne bih složio, i ako to može da bude tvoj lični izbor.
Pokušaću da objasnim:
Om6. jesu ne zasićene masne kiseline.Naše podneblje obiluje i previše
tim biljnim mastima i uljima, a mi to unosimo od rođenja pa i tokom celog života pa se to postepeno pretvori u zasićene masti i ulja.Što znači negatvno stanje pogotovu vezano za krvne sudove.
Om.3 jesu esencijalne ne zasićene masne kiseline ali organizam ne može sam da ih proizvede a one su nam preko potrebne.
Zavisi i šta si kupila,to može da budu i kapsule običnog ribljeg ulja.
A to se ovde prepakuje i prodaje pod tim nazivima.Onda su mnogo bolje AD kapi, nisu tako odvratne kao kapsule.
Moje individualno mišljenje samo Om3._ A izbor je ipak tvoj.
Pozdrav