Pozdrav svima
Moze li mi neko tacno odgovoriti na jedno pitanje: Prilikom upotrebe (doihovih) vitamina i minerala, postoji li preporuceno vreme njihovog uzimanja, npr: B kompleks se uzima neposredno nakon obroka, vitamin C se uzima pola sata pre jela, Cink i Magnezijum uzimati u bilo koje vreme dana, vitamin E samo tokom jela i slicno?
Postoji li neko utvrdjeno vremensko pravilo (u odnosu na obrok) njihovog uzimanja?
Molim da, ukoliko je moguce, dobijem odgovor za sve vitamine i minerale, jer pre ili kasnije svi mi probamo njih sve.
Postoji li makar neki WEB site na engleskom o ovome?
Hvala
Upotreba vitamina i miner. - pre, za vreme ili posle obroka?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da ne otvaram novu temu, pitanje je posredno vezano za ovu...
Interesuje me par stvari o sumecim tabletama vitamina i minerala...
U kom roku je potrebno da se rastvorena tableta popije, tj da li gubi svoja svojstva ako je duze vremena rastvorena u vodi?
Da li je tacno da ne treba dodavati secer u rastvorene tablete?
Interesuje me par stvari o sumecim tabletama vitamina i minerala...
U kom roku je potrebno da se rastvorena tableta popije, tj da li gubi svoja svojstva ako je duze vremena rastvorena u vodi?
Da li je tacno da ne treba dodavati secer u rastvorene tablete?
Sumecim tabletama nista ne dodajes sem vode. Nikakav secer.
One obicno imaju u sebi onu zamenu za secer (jer je to jeftinije).
Sumece tablete stavis u vodu ili u domaci mlak caj (ne vreo!) i kada se rastopi lepo popijes.
Ne valja dugo da stoji najvise zbog svetlosti koja zna da unistava neke vitamine, narocito ako stavis solju na sunce.
Kutija sa sumecim tabletama uvek mora biti dobro zatvorena jer su te tablete osetvljive na vlagu.
pozdrav,
danka
One obicno imaju u sebi onu zamenu za secer (jer je to jeftinije).
Sumece tablete stavis u vodu ili u domaci mlak caj (ne vreo!) i kada se rastopi lepo popijes.
Ne valja dugo da stoji najvise zbog svetlosti koja zna da unistava neke vitamine, narocito ako stavis solju na sunce.
Kutija sa sumecim tabletama uvek mora biti dobro zatvorena jer su te tablete osetvljive na vlagu.
pozdrav,
danka