problem sa grlom deteta
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 10:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
problem sa grlom deteta
Moja cerkica ima sest godina i vec par meseci osecaj prisustva necega u grlu, koji je primorava na reakciju koju ne mogu bas nazvati kasljem. To bih radije definisala kao refleksnu radnju kojom zeli "nesto" da izbaci van. U vise navrata davali smo bris i iz grla i iz nosa na analizu. U prvom nalazu bila je bakterija Moraxela cataralis koja je lecena, u drugom nalazu Hemophilus influenza koja je takodje lecena, dok je treci nalaz bio cist. Nakon ovoga lekar ORL je prepisao Hemomicin i kapi za nos, posto problem nije otklonjen ponovljen je sirup, samo su kapi za nos zamenjene Dexaneomicin kapima. Problem se proredio ali ne i iskorenio. Molim za savet! Sta dalje?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 10:34 pm
ORL je predlagao da uradimo alergo test, ali mi se nesto skanjevamo. Bojimo se da je jos mala (nepunih 6). A sto se tice alergija, ona ,doduse, ima atopijsku konstituciju, a bila je i na korak od astmaticarske pumpice. Na srecu culi smo za nekog lika iz G. Milanovca ciju smo terapiju sproveli do kraja (nekoliko meseci inhalacije nad serpom sa nekim travkama) i od tada ona nije imala ni kijavicu, a kamoli gusenja. Sada je muci samo ovaj tupavi osecaj u grlu. 

Uradite alergo test, pa morate znati na cemu ste.
Uostalom moja prijateljica je vodila svog trogodisnjeg sina na taj test jer su njegova stanja za nju vec bila frustrirajuca i testiranje je bilo opravdano jer se ispostavilo da je alergican na mnogo stosta.
Svakako je bolje to nego da Vam dete napamet kljukaju antibioticima, a problem je jos tu.
Uostalom moja prijateljica je vodila svog trogodisnjeg sina na taj test jer su njegova stanja za nju vec bila frustrirajuca i testiranje je bilo opravdano jer se ispostavilo da je alergican na mnogo stosta.
Svakako je bolje to nego da Vam dete napamet kljukaju antibioticima, a problem je jos tu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Zilestan, zamolila bih Vas da mi kazete nesto o tom travaru iz Gornjeg Milanovca, posto cerkica od mog brata koja ima 5 godinica ima strasne alergije, koristi i pumpicu. Ona je alergicna na sva moguca cvetanja i ta grozna alergija joj traje skoro tokom cele godine.
Ako je zabranjeno reklamiranje mozete mi poslati i PP
Unapred Vam hvala
Ako je zabranjeno reklamiranje mozete mi poslati i PP
Unapred Vam hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
Problem sa grlom deteta
ORL pregled vasem detetu je neophodan zato sto mora da se ustanovi da li ima alergisku sluznicu nosa koja daje otezano disanje na nos, zadrzavanje sekreta u gornjem spratu zdrela tzv. epifarinksu koje tera vase dete nesto da iskaslje, a nema sta.U sestoj godini detetu nestaje treci krajnik tako da on ne treba da pravi problem.Snimaju se i sinusi, a kod vaseg deteta s obzirom na uzrast postoje tzv. smo vilicni, ili maksilarni sinusi koji mogu da budu problem.Znaci vama je potreban jedan osnovni ORL pregled i lekar ce vas uputiti na pravi nacin lecenja.Treba da se konsultuje i alergolog koji ce ustanoviti da li kod vaseg deteta postoji alergija .