Imam 38 godina i visoka sam 185 cm.
Sa 25 godina sam se prvi put totalno ukocila i tada je ustanovljena jaka diskopatija lumbalno L5-S1. Nakon vezbi i radne terapije naucila sam da se ponasam i tako sam gurala vise od 10 godina.
Prosle godine sam osetila jaku nesvesticu, grcenje vilice, trnjenje jezika... prvi nalaz neurologa je bio da sam u depresiji (bez ikakvih snimaka i provera??!!). Odbila sam da pijem antidepresive.
Od januara ove godine opet intenzivne nesvestice i kocenje vratnog dela kicme.
Na RTG-u nalaz ovaj: Mukortrosis C5-C6 (nisam sigurna da li je ovo mukotrosis ili nesto slicno - rukopis je necitak), Ispravljena fiz. .... C dela kicme, spondiloza cerv....
Isla sam na vezbe koje mi nisu extra pomogle.
Pre 2 meseca sam se ukocila lumbalno.
Nalaz RTG Discartrosis L3-L4, L5-S1, Spondylosis lumb.
Takodje sam ponovo isla na vezbe...
Savet neurologa je da se javim kada iskoci diskus(?????!!!!) i da bi ona trebala po pravilu da me posalje na magnetnu rezonancu ali da nema potrebe pre nego sto diskus iskoci... To su njene reci.
Moje tegobe su sledece: nemam kontinuirani bol vec u napadima. Ustanem normalno, sve je super i ok i onda odjednom pocne nesnosni bol u slabinskom delu. U tim trenucima mi se noge potpuno ukoce i koraci su mi minijaturni. Hitno moram da sednem negde. Dakle - ne mogu da hodam i ne mogu da stojim.
Cim sednem - nakon par minuta bol popusti.
I tako ja vec nedeljama idem na posao - 2 stanice autobusom pa izadjem da sednem na ivicnjak, od klupice do klupice...
Moje pitanje je - sta indikuje ovakav bol obzirom da znam kad sam se prvi put ukocila bol je bio konstantan a sada kao da mi prsljenovi setaju i iskacu. Da li da instistiram na magnetnoj rezonanci? Ili da trazim kiroprakticare?
Uzasni napadi bolova - molim savet
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ono prvo sto se spomenuli je uncarthrosis. To je degenerativno oboljenje kicmenih prsljenova, pri cemu se formiraju izrastaji nalik na kljunove, koji smanjuju pokretljivost i pritiskaju zivce. U tezim slucajevima moze da dodje do srastanja dva ta izrastaja, donjeg i gornjeg prsljena te se oni tada potpuno ukoce. Resenje je fizikalna terapija, i intenzivno svakodnevno sprovodjenje vezbi do kraja zivota.
Sto se Vaseg drugog problema tiche, vezanog za slabinsku kichmu, mozete Vi da insistirate na magnetu koliko hocete, radi se o tome, da ako dobijete uput, cekacete mesecima, ako ne i godinu i vishe. Akoplatite, mozete da ga uradite u roku od odmah. Nazalost, kod nas to tako ide
Mislim da ce magnet da pokaze pravo stanje stvari, i da se sa tim snimcima javite neurohirurgu cije je ovo polje delovanja, a on ce da odredi pravu terapiju, i odlucice da li je stvar za operaciju ili ne. Cekati da disk iskoci je nesto najstjupidnije sto sam u zivotu cuo. Pa svuda u medicini je osnovni postulat bolje spreciti nego leciti.
Sto se Vaseg drugog problema tiche, vezanog za slabinsku kichmu, mozete Vi da insistirate na magnetu koliko hocete, radi se o tome, da ako dobijete uput, cekacete mesecima, ako ne i godinu i vishe. Akoplatite, mozete da ga uradite u roku od odmah. Nazalost, kod nas to tako ide

Mislim da ce magnet da pokaze pravo stanje stvari, i da se sa tim snimcima javite neurohirurgu cije je ovo polje delovanja, a on ce da odredi pravu terapiju, i odlucice da li je stvar za operaciju ili ne. Cekati da disk iskoci je nesto najstjupidnije sto sam u zivotu cuo. Pa svuda u medicini je osnovni postulat bolje spreciti nego leciti.
Sve najbolje.
Kao prvo hvala na odgovoru.
Drugo, ustanova u kojoj sam bila kod neurologa je Dom zdravlja u ulici Siminoj (Stari grad - Beograd). Prva doktorka- neurolog me je ubedjivala da sam depresivna i zato imam nesvestice i kocenje vilice, a druga doktorka (pre 2 meseca) mi je rekla ovo za diskus.
Kada sam je pitala "A kako ja da znam da je diskus iskocio" ona je odgovorila "Znacete - nesnosni su bolovi i ne mozete da mrdnete".
Samo se pitam ko ce me nositi u takvom stanju obzirom da u tom slucaju hitna pomoc ne dolazi...
Ono sto je meni isto bilo interesantno - ova druga nije ni pogledala snimke.
Jos jedno pitanje - obzirom da sam u Beogradu, imate li neku preporuku - kom neurohirurgu da se obratim? U kojoj ustanovi? I da li tamo mogu sa uputom doktora opste prakse ili moram da cvilim kod neurologa u domu zdravlja?
Hvala jos jednom.
Drugo, ustanova u kojoj sam bila kod neurologa je Dom zdravlja u ulici Siminoj (Stari grad - Beograd). Prva doktorka- neurolog me je ubedjivala da sam depresivna i zato imam nesvestice i kocenje vilice, a druga doktorka (pre 2 meseca) mi je rekla ovo za diskus.
Kada sam je pitala "A kako ja da znam da je diskus iskocio" ona je odgovorila "Znacete - nesnosni su bolovi i ne mozete da mrdnete".
Samo se pitam ko ce me nositi u takvom stanju obzirom da u tom slucaju hitna pomoc ne dolazi...
Ono sto je meni isto bilo interesantno - ova druga nije ni pogledala snimke.
Jos jedno pitanje - obzirom da sam u Beogradu, imate li neku preporuku - kom neurohirurgu da se obratim? U kojoj ustanovi? I da li tamo mogu sa uputom doktora opste prakse ili moram da cvilim kod neurologa u domu zdravlja?
Hvala jos jednom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 6:59 pm
Slazem se.Doktor Ivo je jedan ,ustvari i najbolji neurohirurg.Radi u Zemunu kao nacelnik.O njemu sam cuo sve najbolje preko jednoh kolege sa KCS.Jedino je tesko doci do njega bez neke veze.Morate otici sa neuroloskim uputom iz doma zdravlja.U KCS-u pregled se obavlja ambulantno od 7-18h.Zakazuje se obavezno a moze i preko telefona na broj 3635-344.
Zeka94hirurg
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 12:30 am
Morala sam da se uključim u ovu razmenu informacija i saveta. I ja imam sličan problem kao katze, ali sm ga sad privremeno ''odložila'' i bolove ili trpim ili regučliš (i to samo kada je neizdrživo) analgeticima ili antireumaticima. Kada se ukočim daju mi koktel injekcija i to je to. Katze je bar taj glupi i nesmotren savet dobila od neurologa, koji je možda po svojoj specijalnosti neuropsihijatar 8oni starog kova) pa se prešaltala i radi kao neurolog (i to se dešava, bar kod naas u DZ) pa i ne čudi toliko. Ali kada ti neurohirurg i eminentnoj ustanovi kakva je KCS kaže nešto slično, e to je sramota. Mene je neurohirurg pregledao ''čak'' 2 minuta. Tačnije nije ni mene ni moju dokumentaciju ni pogledao samo me je ironično pitao ''maco pa ti hodaš?!'' i nakon toga prokomentarisao ??e pa kad ne budeš mogla da se pomeriš iz kreveta onda se vrati kod mene da te sečem''Kada čujem ovakve izjave pojedinih zdravstvenih radnika, nebitno koje specijlnosti, mislim da bi trebalo otvoriti temu gde bi posetioci rekli makar u kojoj zdravstvenoj ustanovi su bili (ne moraju baš i ime lekara) i dobili informaciju iliti savet npr. KADA ISKOČI DISKUS JAVITE SE

Tebi, katze srećno sa tvojom boljkom a za ostale veliki pozz
što me ne slomi, ojača me
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 12:30 am
Morala sam da se uključim u ovu razmenu informacija i saveta. I ja imam sličan problem kao katze, ali sm ga sad privremeno ''odložila'' i bolove ili trpim ili regučliš (i to samo kada je neizdrživo) analgeticima ili antireumaticima. Kada se ukočim daju mi koktel injekcija i to je to. Katze je bar taj glupi i nesmotren savet dobila od neurologa, koji je možda po svojoj specijalnosti neuropsihijatar 8oni starog kova) pa se prešaltala i radi kao neurolog (i to se dešava, bar kod naas u DZ) pa i ne čudi toliko. Ali kada ti neurohirurg i eminentnoj ustanovi kakva je KCS kaže nešto slično, e to je sramota. Mene je neurohirurg pregledao ''čak'' 2 minuta. Tačnije nije ni mene ni moju dokumentaciju ni pogledao samo me je ironično pitao ''maco pa ti hodaš?!'' i nakon toga prokomentarisao ??e pa kad ne budeš mogla da se pomeriš iz kreveta onda se vrati kod mene da te sečem''Kada čujem ovakve izjave pojedinih zdravstvenih radnika, nebitno koje specijlnosti, mislim da bi trebalo otvoriti temu gde bi posetioci rekli makar u kojoj zdravstvenoj ustanovi su bili (ne moraju baš i ime lekara) i dobili informaciju iliti savet npr. KADA ISKOČI DISKUS JAVITE SE

Tebi, katze srećno sa tvojom boljkom a za ostale veliki pozz
što me ne slomi, ojača me