Volumen - 6
izgled - belicast
miris - karakteristican
ph - 8,5
broj sperme - 70.000.000
pokretnih spermatozoida - 18%
slabo pokretnih - 36%
nepokretnih - 46%
normalni oblici - 80%
patoloski oblici - 20%
leukocita - 0
eritrocita - 0
epitelne celije - 1-2
fruktoza - +
analiza spermograma
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Pa pokretljivost ti je losa koliko vidim
Od gore pa do pokretljivosti je sve ok!
Ne znam sta ti je dr rekao!
Po meni bi trebao da povecas pokretljivost!
Tj da ih ubrzas!
Prestani da pusis i alkohol nemoj konzumirati!
Pij vitamin c koristi cink selen!
Mozes pokusaci sa semenom piskavice koja je jeftinija ili sa proxeedom koji je drasticno skuplji!
Imas gore top temu o tome kako popraviti spermogram!
Od gore pa do pokretljivosti je sve ok!
Ne znam sta ti je dr rekao!
Po meni bi trebao da povecas pokretljivost!
Tj da ih ubrzas!
Prestani da pusis i alkohol nemoj konzumirati!
Pij vitamin c koristi cink selen!
Mozes pokusaci sa semenom piskavice koja je jeftinija ili sa proxeedom koji je drasticno skuplji!
Imas gore top temu o tome kako popraviti spermogram!
analiza spermograma
doktor mi je rekao da sa ovim brojem moze da se ostane u drugom stanju ali da bi povecao pokretljivost pijem cink, selen, vitamin C, vitamin E, trental i argini.
Rekao mi je da se pokretljivost povecava sa apstinencijom od 5 dana ali nisam siguran da li je to tacno pa kao neko zna neka mi kaze?
Koliko % pokretnih spermatozoida treba da bude da bi nalaz bio uredan?
Rekao mi je da se pokretljivost povecava sa apstinencijom od 5 dana ali nisam siguran da li je to tacno pa kao neko zna neka mi kaze?
Koliko % pokretnih spermatozoida treba da bude da bi nalaz bio uredan?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
odgovor
Ja koliko znam, progresivno pokretnih treba da bude (idealno) izmedju 30 i 35 %.
Sto se tice apstitencije od 5 dana, veca je pokretljivost ako je apstitencija kraca.
Sto se tice apstitencije od 5 dana, veca je pokretljivost ako je apstitencija kraca.
CUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!
analiza spermograma
hvala na savetima nego zanima me jos jedna stvar a to je kada bi tj. posle koliko dana bi trebalo da prodje da se uradi novi spermogram?
da li mogu da uradim ako je proslo 80 dana ?
znam da mnogi kazu tri meseca a iso tako znam da sprematogeneza traje 72 dana pa me zato buni.
i jos nesto.. da li viskozitet ima neku ulogu u pokretljivosti spermatozoida? tamo gde sam ja radio ne rade viskozitet ali sam od nekih cuo da je bitan?
molim ako neko nesto zna o tome neka mi kaze
da li mogu da uradim ako je proslo 80 dana ?
znam da mnogi kazu tri meseca a iso tako znam da sprematogeneza traje 72 dana pa me zato buni.
i jos nesto.. da li viskozitet ima neku ulogu u pokretljivosti spermatozoida? tamo gde sam ja radio ne rade viskozitet ali sam od nekih cuo da je bitan?
molim ako neko nesto zna o tome neka mi kaze