Upala zglobova

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dodjoska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 10:05 am

Upala zglobova

Post od Dodjoska »

Cao,
Pre mesec dana sam dobila upalu zglobova...Prva dijagnoza je bila Polyartritis migrans, jer mi je bol setao sa zgloba na zglob. Reumatolog mi je dao uput za hospitalizovanje na internom odeljenju. Medjutim, moja doktorka mi je dala novi uput kod interniste reumatologa, jer je smatrala da to nije potrebno.
Nova dijagnoza bila je Polyartralgia reactiva, tj, upala zblobova izazvana streptokokom iz grla. Grlo me je zabolelo istog dana kada i rameni zglobovi. Od pocetka terapija je bila Panklav i Nimulid po potrebi.
Za pocetak sam uradila bris iz grla i ASTO test. Oba rezultata su bila negativna, jer sam dva dana pre toga krenula sa terapijom. Posle toga sam uradila i imunoloske rezultate koji su takodje bili negativni. Jedino su bili poviseni fibrinogen, sedimentacija i leukociti. Nakon dve terapije Panlava, primila sam extencilin. Popila sam jednu tablu i Diklofenaka Duo za umirenje bolova. I sa tom terapijom sam prestala, jer sam smatrala da bol nije toliko jak i da moze da se izdrzi.
Medjutim jutros sam ustala sa istim bolovima kao na pocetku. Boli me desni rameni zblog toliko da jedva pomeram ruku.
Pocela sam da ocajavm i da zaboravljam kako je to normalno ziveti i kretati se. Sta da radim
Dodjoska
Novi član
Novi član

I jos nesto o mom problemu

Post od Dodjoska »

A zasto mi niko ne odgovara? :(

Zaboravila sam da napisem da imam 26 godina.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa sta Vam reci? Vase stanje je za internistu reumatologa a ne za ortopeda. Sa ortopedske strane terapija je simptomatska, znachi led, analgetici i posteda zgloba. S obzirom da pominjete taj streptokok, pregledajte i srce, uvek se treba cuvati eventualne reumatske groznice, za koju kazu da zglobove samo lizne a srce grizne.
Sve najbolje.
Dodjoska
Novi član
Novi član

Post od Dodjoska »

Da, jeste za internistu reumatologa, ali na sajtu ne postoji tema reumatologija, a ortopedija mi je delovala najblize... :)
Hvala Vam u svakom slucaju na odgovoru.

Citala sam puno o reumatskog groznici...Moja doktorka kaze da nisam imala sve simptome karakteristicne za ovu bolest, i da ne treba da preuvelicavam stvari. Svakako mi je uradila rutinski pregled srca.

Da li moze da ima uticaj to, sto mi je na radnom mestu klima uredjaj iznad glave, a prozor iza ledja, odnosno da li postoji sansa da je moje oboljenje virusno?

Mozda sam samo uplasena, jer nisam navikla da budem bolesna.
Danas mi je bolje :D

Hvala jos jednom!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Naravno da postoji sansa, ali sami kazete da je izolovan streptokok. Znachi virus se iskljucuje. To za klimu Vam samo pogorsava stvari, jer ste hronicno prehladjeni, te Vas imunoloski sistem ne funkcionishe najbolje.
Sve najbolje.
Odgovori