Ja od kako znam za analize krvi, a imam 35 godina uvek u analizi krvi imam povišen Totalni bilirubin od 20 do max 26, najcesce oko 24-25.
Direktni bilirubin je oko 4.2.
Nikad nisam imao zuticu, svi ostali rezultati su uvek bili normalni.
Ne znam sta je a kad pitam lekari kao nista nije strasno.
Hvala
Povisten TOTALNI BILIRUBIN, Sta je to bolest ili ?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Ako oduvek imate povisen bilirubin u vrednostima koje ste naveli, a nikada niste imali zuticu, verovatno se radi o Gilbert-ovom sindromu (Sy Gilbert) koji pretstavlja nasledni poremecaj metabolizma bilirubina, a radi se o benignom poremecaju, ne moze se reci da je u pitanju bolest.
Osoba koja ima ovaj sindrom nema tegobe, osim povisenih vrednosti bilirubina koje se mogu uociti na redovnim laboratorijskim analizama. Vrednost bilirubina po pravilu ne prelazi 50 micromol/l, osim u stanju stresa ( fizicka aktivnost, infekcija, gladovanje ili preterani unos alkohola).
Ukoliko zelite da budete sigurni da se zaista radi o ovom sindromu uvek se mozete javiti gastroenterologu u cilju dijagnostike. Ovaj sindrom ne zahteva lecenje.
Osoba koja ima ovaj sindrom nema tegobe, osim povisenih vrednosti bilirubina koje se mogu uociti na redovnim laboratorijskim analizama. Vrednost bilirubina po pravilu ne prelazi 50 micromol/l, osim u stanju stresa ( fizicka aktivnost, infekcija, gladovanje ili preterani unos alkohola).
Ukoliko zelite da budete sigurni da se zaista radi o ovom sindromu uvek se mozete javiti gastroenterologu u cilju dijagnostike. Ovaj sindrom ne zahteva lecenje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5