discus hernia2

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ivan1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2007 11:31 pm

discus hernia2

Post od ivan1980 »

:( imam 28 godina vec sest meseci imam bol u dodnjem sedalnog dela i desnoj nozi posle pregleda u MR konstatovali su mi discus herniu sa nalazom

MR PREGLED L-S KICME

URADJEN JE ORJENTACIONI SLOJ U FRONTALNOJ RAVNI A NA OSNOVU TOG
NAJPRE SAGITALNI I TRANSVERZALNI SLOJEVI U SEKVENCAMA SE/ T-1 W I
FSE/T-2W

NA URADJENIM SLOJEVIMA VIDI SE DA JE L-S KICMA U POLOZAJU LAKO ISPRAVLJENE FIZIOLOSKE LUMBALNE LORDOZE

KORPUSI LUMBALNIH PRSLJENOVA SU UREDNE FORME I VISINE I UREDNOG INTENZITETA SIGNALA

SAGITALNI PROMER VERTEBRALNOG KANALA JE ODGOVARAJUCI

DISCUS I.V.-S1 POKAZUJE HIPOSIGNAL U T-2W

GORE OPISANE PROMENE ODGOVARAJU ZNACIMA DEGENERATIVNIH PROMENA DISCUSA I.V. L5-S1

DA LI JE OPERACIJA JEDINA OPCIJA?????HELP
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Po gore opisanom nalazu,mislim da ovde uopste ne treba pominjati operaciju kao opciju,bar ne trenutno.Treba se pozabaviti drugim stvarima:lekovima i terapijom koji bi mogli da otklone trenutne tegobe.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Operacija se radi samo ako postoji neki ozbiljniji neuroloski deficit, u smislu nemogucnosti zadrzavanja mokrace i izmeta, oduzimanja nogu... To su ekstremni slucajevi hernijacije diska, a kod Vas to srecom nije slucaj. Terapija je vrlo jednostavna: u akutnoj fazi bola analgoantiflogistika (znachi mirovanje, lekovi protiv bolova, zazuzimanje zastitnih polozaja), a po prolasku ove faze, fizikalni tretman.
Sve najbolje.
Zeki hirurg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 6:59 pm

Discus hernia odgovor

Post od Zeki hirurg »

Hirurg sam vec 12 godina i po mom misljenju ovo ne treba operisati ukoloko ne postoji neka znacajnija tegoba.Za bol treba uzimati diclofenak duo od 50mg.Treba ici redovno na preglede i tek ukoliko bude bilo nekih tezih degenerativnih promena onda treba razmotriti ovu opciju.Iz iskustva operacija nije bas delikatna ali problem je sto se bol cesto vraca.
Zeka94hirurg
ivan1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2007 11:31 pm

hvala na informacijama

Post od ivan1980 »

hvala svima na informacijama optimizam se vratio
krecem na fizikalnu sledece nedelje ,pa bazen ,pa joga a onda cemo videti za dalje

veliki pozdrav svima
Odgovori