Prije godinu dana po tijelu mi se s vremena na vrijeme pojavljuje osip pracen svrbezom.
Prvi put se pojavio prosle godine u proljece pa sam mislila da je alergija na neku biljku u cvatu.Ali to se nastavilo i u toku ljeta i kasnije.
Znaci prvo mi se zacrveni koza na nekom dijelu tijela i svrbi me, pojave se kao neki bijeli plihovi i poslije nekog vremena nestanu i pojave se na drugom dijelu tijela. Npr. prvo na ramenima, pa prodje, pa na stomaku, pa prodje,pa na nogama itd.
Ne mogu da zakljucim kad se pojavljuju!!! Mislila sam da je zbog neke vrste hrane i pravila sam spisak sta jedem, ali kad se pojavi uvijek sam razlicito jela.
Da li je moguce da je to nesto sa psihicke strane? I kako da se rijesim toga? Unaprijed hvala!!!
Osip
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Najverovatnije da se radi o dermografizmu. Pokusajte da napisete svoje inicijale zatvorenom hemojskom olovkom po kozi ili jos bolje neko drugi da napise na kozi ledja. sacekajte 5 do 10 minuta i zatvorenih ociju predjite preko povrsine koze po kojoj ste pisali Vase inicijale, ako osetite izdignuce tamo gde ste povukli olovku to je jedan vid urtikarije na pritiusak Urticaria factitia ili dermografizam. Uradite test pa s javite
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Ima nekoliko metoda jedna od njih je kombinacija sedativnog i nesedativnog antihistaminika napr Ataerax ili Sinequan i CLaritiun, Aerius ili Presing, kao i suncanje
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Solarijumi nisu dobro sredstvo za negu i lepotu koze ali su u nekim slucajevima lek. U vasem slucaju pre bih se odlucila za UVB zrake u trejanju od 15 do 30 sekundi i povecanje doze 30% NA DRUGI dan nego UVA koji su u obicnim solarijumima i gde je izlaganje oko 10 min pod uslovom da su lampe nove.